Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 15. kola extraligy Bystrica - Nitra (7:3)

nedeľa, 19. október 2014 20:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 15. kola extraligy Bystrica - Nitra (7:3)

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrica: "Padlo dosť gólov a pre hokej a divákov to bolo len dobré. Nitra je známa ofenzívnou hrou a my sme sa k nej pridali. Nevyšiel nám úvod, dlho sme sa z rýchleho gólu spamätávali. Otriasli sme sa a od 10. minúty začali hrať náš hokej. Ťažké chvíle sme prežívali, keď súper vyrovnal na 3:3. Keď sme pridali ďalšie góly, už sme mali zápas pod kontrolou, boli sme lepším mužstvom, no dávali si pozor, aby Nitra priebeh neskomplikovala. Teší nás sedem gólov, diváci boli fantastickí a záver sme si mohli vychutnať."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Začiatok sme dobre zvládli, no od vyrovnávajúceho gólu sa súper viac tlačil do bránky a preberal iniciatívu. Veľakrát sme sa oslabili, dokázali sme ešte vyrovnať, no keď súper odskočil na tri góly, už nebolo síl, aby sme nejakým spôsobom zdramatizovali zápas."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice. "V piatok proti Košiciam sme boli nervózni, na našu škodu, vhupli sme rovno do novej haly, no dnes sme sa pustili do súpera, diktovali tempo celý zápas a výsledok tomu zodpovedá. Padlo veľa gólov, aj väčšie pásmo tomu dopomohlo. My sme si povedali, že všetko musí ísť do bránky a veľa gólov padlo po tečoch, clonách, alebo dorazenom puku. Aj presilovky nám vyšli, verím, že to pôjde, dvoch bekov sme dávali na modrú, bolo treba viac strieľať, zjednodušiť hru a puky páliť na bránku."

Lukáš Handlovský, jeden zo strelcov gólov B. Bystrice: "Nejde mi to strelou, tak dorážkou. Boli sme v tempe, vytvorili si tlak, aj presilovky vyšli. Obe mužstvá sú útočné, hlavne preto padlo veľa gólov. Predtým proti Košiciam mali brankári svoj deň, chytali výborne, teraz mali svoj deň zasa strelci. Len dúfame, že nás góly neopustia, len spomeniem, že v Piešťanoch sme strelili sedem, v ďalšom zápase ani jeden."