Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (20.10.)

pondelok, 20. október 2014 09:07 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (20.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (20.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Útočník Sidney Crosby si pripísal na svoje konto 500. asistenciu vo svojej kariére. Na túto métu dosiahol po 554 odohraných dueloch. Celkovo má na svojom konte 778 kanadských bodov.

SAN JOSE: Z ešte väčšieho míľniku sa radoval center San Jose Sharks Joe Thornton. 35-ročný Kanaďan si pripísal do štatistík svoj 1200. bod v kariére. Potreboval na to 1212 zápasov.

EDMONTON: V zámorí sa čoraz viac špekulácií točí okolo Edmontonu Oilers, ktorý prežil najhorší vstup do sezóny vo svojej histórii. V médiách sa hovorí o tom, že trénerskú lavičku „olejárov“ by mal opustiť hlavný tréner Oilers Dallas Eakins. Nahradiť by ho údajne mohol súčasný generálny manažér kanadskému tímu Craig MacTavish, ktorý v minulosti pri kormidle tímu z provincie Alberta už pôsobil.

TORONTO: Vedenie Toronta Maple Leafs sa údajne dlhšiu dobu zaujíma o služby útočníka Edmontonu Oilers Jordana Eberleho, ktorý by sa do Mekky hokeja mal sťahovať výmenou za útočníka Nazema Kadriho či obrancu Codyho Fransona.

ST. LOUIS: Duel Saint Louis Blues s Arizonou Coyotes nedohral útočník „notičiek“ Paul Stastny, ktorý zo zápasu odstúpil pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela po dvoch nepríjemných zrážkach s Martinom Hanzalom a Mikkelom Boedkerom.

ARIZONA: Duel so Saint Louis Blues nedohral ani spomínaný český forward Martin Hanzal, ktorý v záverečnej časti zápasu spadol a privodil si zranenie v dolnej časti tela.

TAMPA BAY: Ani Tampa Bay Lightning nedohrala v plnom počte. Floridskému celku sa zranil jeden z kľúčových hráčov, keď na niekoľko dní zo zostavy „Bolts“ vypadol švédsky bek Victor Hedman, ktorý sa zranil pri blokovaní strely.

KHL

SLOVAN: Na hokejistov HC Slovan Bratislava dnes o 15:30 hod čaká druhé vystúpenie na súperovom klzisku na ich päťzápasovom tripe. Dnes si sily zmerajú s Jugrou Chanty-Mansijsk.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

MARTIN: Trénerskú lavičku MHC Mountfield Martin opustila dvojica Daniel Babka – Branislav Stolárik a pod Turcom ich nahradí trojlístok Jaroslav Török, Andrej Novotný, Michal Beran, ktorý nedokázal odvrátiť nedeľňajšiu prehru Martina so Žilinou v pomere 1:3, ktorá bola pre martinský celok už deviatym neúspešným duelom v rade.