Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.10.)

streda, 22. október 2014 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (22.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

ANAHEIM: Do prvého tímu Anaheimu Ducks bol povolaný brankár John Gibson, ktorý v zostave nahradí Jason LaBarberu, ktorý svojho kolegu vystrieda v AHL v tíme Norfolk Admirals.

TAMPA BAY: Po Victorovi Hedmanovi, ktorý bude kvôli zraneniu ruky pauzovať 4-6 týždňov, prišla Tampa Bay Lightning o svoju ďalšiu oporu. Pre zranenie v dolnej časti tela sa predčasne porúčal pod sprchy útočník Ryan Callahan, ktorý bude svojmu tímu chýbať minimálne jeden zápas. Bližšie informácie ohľadom jeho zranenia nie sú známe.

DETROIT: Do zostavy Detroitu Red Wings sa vrátil útočník Pavel Dacjuk, ktorý kvôli zdravotným problémom neodohral ani jeden zápas novej sezóny.

KHL

SLOVAN: Dnes sa hráči HC Slovan Bratislava predstavia na ľade Neftechimiku Nižnekamsk. Zverenci fínskeho kouča Petriho Matikainena sa budú snažiť nadviazať na svoj predchádzajúci výkon na ľade Jugry Chanty-Mansijsk, ktorú zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch. Po tomto súboji „belasí“ ukončia svoj päťzápasový trip na klziskách súperov v piatok v Togliatti, kde sídli miestna Lada.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: Košickí hokejisti zdolali slovenskú „dvadsiatku“ na jej ľade rozdielom triedy 3:0 po dvoch góloch Lapšanského a jednom presnom zásahu Češíka a pripísali si do tabuľky tri body. Momentálne sú lídrom slovenskej najvyššej hokejovej súťaže s 39 bodmi a päťbodovým náskokom pred druhým Popradom.

BANSKÁ BYSTRICA: Hokejisti HC’05 Banská Bystrica zdolali v dohrávke druhého kola Duklu Trenčín 1:0 po samostatných nájazdoch a vyšvihli sa na tretie miesto v tabuľke.