Main Content

Analýza 23. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 19. február 2011 02:18 | Autor: Sport7 sk

Analýza 23. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 23. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Prinášame našu tradičnú analýzu k vybraným zápasom nemeckej 1.Bundesligy. Opäť sme zvolili stretnutia, v ktorých sa predstavia prvé tri mužstvá tabuľky. Nech sa páči...


SOBOTA


Borussia Dortmund - St. Pauli, 15.30

Rok 2011 nezačal pre Dortmund najlepšie. Z 5 zápasov až 3-krát remizovali a v týchto stretnutiach nedali viac ako 1 gól. Vzhľadom na to, že domáci sú aj lídri tabuľky strelcov, je to trochu prekvapujúci fakt. Rivalom v zisku o titul sa však stále nepodarilo dohnať Borussiu, ktorá si od nich drží ešte 10-bodový náskok. Pre tento zápas bude mať tréner Jurgen Klopp obmedzený káder kvôli viacerým zraneniam.

Pre hostí naopak rok 2011 začal veľmi dobre. Už 5 zápasov neprehrali a naposledy dokázali po 33-och rokoch poraziť Hamburger SV! Tím si začal viac veriť, pretože sa mu začalo dariť a dokázal sa vzdialiť od zóny zostupu už na 9 bodov. Navyše tréner hostí môže počítať s celým kádrom, takže žiadne zmeny v základnej zostave pravdepodobne nenastanú.

Čo sa histórie týka, tak domáci sú na tom omnoho lepšie ako St. Pauli. Aj ich prvý tohtosezónny zápas skončil výhrou Borussie. Vo futbale je síce možné všetko, no na to, aby St. Pauli zvíťazilo, by sa domácim muselo stať až priveľa zlých vecí.

My však očakávame zápas s nižším počtom gólov. Tento tip by mohol byť atraktívny pre tipujúcich ktorí radi trochu riskujú.

Náš tip: výhra Borussie Dortmund [ kurz 1,30 na BetClic ] alebo OVER 2,5 [ kurz 2,05 na BetClic ]

1. FSV Mainz - Bayern Mníchov, 18.30

Domáci Mainz naposled zakopol s kadidátom na vypadnutie z Bundesligy FC Kolín. V tomto stretnutí prehrali 4:2 a v nedeľňajšom stretnutí ich čaká rozbehnutý Bayern Mníchov, ktorý je v porovnaní s FC Kolín vo všetkých smeroch kvalitnejším mužstvom. Tréner Mainzu má však s Bayernom celkom pozitívnu bilanciu. Dokázal ho poraziť dvakrát z posledných troch zápasov. Navyše bude mať pre tento zápas k dispozícii kompletný tím. Domáci okupujú veľmi peknú 5. priečku, no tlačí sa na nich SC Freiburg, ktorému chýba už len 5 bodov.

Hostia majú v poslednej dobe vynikajúcu fazónu. Potvrdili to aj v poslednom zápase, keď vyhrali nad Hoffenheimom 4:0. Výraznou mierou sa o to pričinili Robben s Ribérym, ktorí mali prsty vo všetkých góloch. Po Mainzi ich však čaká veľmi náročný týždeň. V stredu si zopakujú vlaňajšie finále Ligy Majstrov v osemfinálovom zápase proti Interu Miláno a v sobotu budú hostiť v šlágri kola lídra tabuľky Borussiu Dortmund. Trénerovi Van Gaalovi sa už väčšina hráčov uzdravila, no stále ešte chýba Ivica Olić.

Pre Bayern je tento zápas odplatou za prehru v prvom vzájomnom zápase. Nasvedčuje tomu aj kompletný tím vo forme vrátane dvojičky Robben – Ribéry. Mainz má síce stále veľmi pevnú defenzívu, no proti útoku s takou formou, akú má momentálne Bayern, nemôže pomýšľať na výhru.

Náš tip: Výhra Bayernu Mníchov [ kurz 1,65 na BetClic ]


NEDEĽA


Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart, 15.30

„Aspiríni“ hrajú v poslednej dobe výborne. V uplynulom kole Bundesligy porazili Frankfurt 3:0 a vo štvrtok v zápase Európskej Ligy vyprášili ukrajinský Metalist Charkov 0:4. To len potvrdzuje ich formu na súperových ihriskách. Na domácom štadióne je však forma Bayeru veľmi kolísavá. Z 11-tich zápasov vyhrali len 4, remízou skončili tiež 4 zápasy a v trooch na súpera nestačili. Výhodou domácich je ich stred poľa, ktorý strelil prakticky všetky góly Bayeru v tejto sezóne. Okrem toho z tímu vypadol opäť Michael Ballack. Kvôli operácii kolena sa so sezónou rozlúčil aj Barnetta. Toho nahradí Sidney Sam, ktorý vo štvrtok strelil Charkovu dva góly.

Hostí čaká veľa práce, aby sa vyhli vypadnutiu. Nepomáha im ani fakt, že v tejto sezóne vyhrali na ihrisku súperov iba raz. Posledné dva zápasy taktiež odchádzali z trávinku ako porazení. V minulom kole s Norimbergom 4:1 a v Európskej lige proti Sportingu Lisabon. Aby toho nebolo málo, hostia sa budú musieť zaobísť bez Gebharta, Pogrebnyaka, Boku a Maricu.

Ak nazrieme do histórie, tak bilancia vzájomných zápasov týchto dvoch tímov je viac-menej rovnaká. Posledných 10 stretnutí sa však ani raz neskončilo remízou. Nestane sa tak ani v nedeľu, pretože oba tímy potrebujú nutne 3 body. Keďže Stuttgart má nôž na krku môže sa pokojne stať, že toto stretnutie vyhrá. Preto by sme radšej volili stávku na góly, ktorých môže byť v tomto stretnutí neúrekom.

Náš tip: Over 2,5 [ kurz 2,05 na BetClic ]