Main Content

Hokej: Filo sa vrátil do Dukly Trenčín: "Nešpekuloval som"

streda, 22. október 2014 21:05 | Autor: TASR

Trenčín 22. októbra (TASR) - Do tímu hokejového extraligistu Dukla Trenčín sa vracia Martin Filo. Dvadsaťpäťročný útočník sa vrátil pod hrad Matúša Čáka po viac ako roku, ktorý strávil v zahraničí.

V uplynulej sezóne obliekal dres Königsborner JEC v tretej najvyššej nemeckej súťaži, tú súčasnú odštartoval v Unii Osvienčim pod vedením slovenského trénera Petra Mikulu. V Poľsku sa však dlho nezdržal a vrátil sa späť do Trenčína. "Po odchode Šimíčka s Radivojevičom sme avizovali, že hľadáme najmä strelca, ale rozhodli sme sa aj pre posilnenie konkurencie v útoku. Martin Filo je odchovancom Dukly, ktorý má svoje prednosti na ľade, ktoré tréneri určite budú vedieť využiť. Preto sme mu ponúkli zmluvu," uviedol na oficiálnom webe Dukly športový manažér klubu Jozef Daňo.

Filo hokejovo vyrástol práve v Dukle a na návrat do žltočerveného dresu sa teší. "Od Dukly prišla ponuka a pomerne rýchlo sme sa dohodli. Je celkom pokročilý čas, preto som nechcel veľmi vymýšľať. Rozhodol som sa aj na základe toho, že väčšinu ľudí v klube a kabíne poznám. Strávil som tu pekné časy a preto som nad ponukou veľmi nešpekuloval," dodal 25-ročný krídelník.