Main Content

Analýza 24. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 19. február 2011 13:54 | Autor: Sport7 sk

Analýza 24. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 24. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Španielská Primera Division pokračuje cez víkend kompletným 24. kolom. Prinášame vám našu tradičnú analýzu...


SOBOTA


Real Madrid - Levante, 20.00

Real víťazstvom v Barcelone nad domácim Espanyolom zmenšil rozdiel na zverencov Pepa Guardiolu o dva body. Po tom ako Iker Casillas dostal červenú kartu už v druhej minúte, predvádzali Merengues jeden z najlepších výkonov v prebiehajúcej sezóne.

S pocitom, že nemajú čo stratiť ukázali, že aj Real dokáže hrať uvoľnene. To však pravdepodobne nebude platiť proti Levante. Domáce víťazstvo bude povinnosťou.

Proti Levante sa v tejto sezóne stretnú Mourinhovi muži už po štvrtýkrát. Dvakrát sa im podarilo slávny Real vytrápiť. Najprv ešte minulý september v bezgólovej remíze a na prelome roka dokonca Levante zvíťazilo v bezvýznamnej odvete Kráľovského pohára.
Bezvýznamnej z dôvodu 8-gólovej nakladačky na Santiago Bernabeu v prvom zápase.

A aj keď Levante ťahá momentálne historickú šnúru troch víťazstiev v rade, očakávame viacgólové víťazstvo domácich.

Náš tip: Real zvíťazí v handicape 0:2


Real Zaragoza - Atletico Madrid, 22.00

Je málo pravdepodobné, že Atletico sa znenazdajky vráti späť  k uspokojivým výsledkom. Z čoho by však Colchoneros mohli ťažiť, je nôž na krku ich trénera Quiquieho Sancheza Floresa.

Bývalý tréner Valencie bol už na odstrel po prehre na štadióne Vicente Calderon minulý víkend práve so svojim predchádzajúcim zamestnávateľom. Teraz má ďalšiu šancu ukázať funkcionárom, že je dobrým trénerom. To sa mu však budú snažiť prekaziť domáci hráči Realu Zaragoza.

Hráči Atletica však akoby nevedeli účinne aplikovať Floresom naordinovanú taktickú disciplínu. Čo môže hostí momentálne spasiť bude určite talent, ktorým disponuje mnoho zverencov Floresa. Je čas aby Atletico konečne ,,urobilo“  výsledok.
Nie je náhoda, že sedem s deviatich víťazstiev Atletica v tejto sezóne bolo dosiahnutých dvoj a viacgólovým rozdielom a tu vidíme možnosť ako útočne a úspešne čeliť domácej Zaragoze. Tá naposledy zlyhala v závere zápasu s Herculesom.

Náš tip: Víťazstvo Atletica Madrid [ kurz 2,45 na BetClic ]


NEDEĽA


Getafe – Racing Santander, 17.00

Hostia z Kantábrie ,,vydolovali“ minulý víkend so Sevillou tri body, keď rozhodli gólom v nadstavenom čase. Sevilla dokonca zahodila penaltu a časť zápasu hrala proti desiatim. Santander pod novým vedením akoby ,,povyrástol“ a 3 body z predmestia Madridu by nemuseli byť nereálne.

Getafe navyše prehralo nedávno dva domáce zápasy a štandard nastavený Espanyolom a San Sebastianom sa pokúsia udržať aj hráči Santanderu.

Náš tip: Výhra Racingu Santander [ kurz 4,00 na BetClic ]

Villareal - Malaga, 17.00

Žltá ponorka naposledy doma zdolala Levante 1:0, v poslednom kole však rovnakým výsledkom prehrala na štadióne Riazor v La Coruni. Udržať sa na čelných priečkach La Ligy a zvíťaziť je jednoznačnou úlohou hráčov Villarealu.

Na druhej strane hra Boquerones je prakticky po celú sezónu nie veľmi pohľadná, no januárové prestupové obdobie prinieslo do mužstva viac strelného prachu.

Skôr či neskôr sa zverencom Manuela Pellegriniho začne dariť, a prečo nie práve proti Pellegriniho bývalému oddielu na štadióne El Madrigal?

Villareal bude mať v nohách zápas s Neapolom v Európskej lige, zatiaľ čo hráči Malagy v posledných zápasoch vonku v Sevilly a vo Valencii preukázali jasný progres.

Náš tip: Neprehra hostí [ kurz 2,20 na BetClic ]

Sevilla - Hercules, 19.00

Andalúzanom táto sezóna jednoznačne nevychádza, keď hlavne doma strácajú body s priemernými súpermi. No s Herculesom by sa to mohlo otočiť. Hráči z Alicante nevyhrali vonku žiaden zápas. Až na ten úvodný v Barcelone.

Celkovo získali tri body z možných 33 v zápasoch vonku a neskórovali už neuveriteľných 12 hodín.  Napriek tomu, že papierovo by nemal mať Hercules proti Sevilly žiadnu šancu, my si to nemyslíme.

Problém Sevilly na vlastnom štadióne Sancheza Pizjuana nespočíva v talente. Ten hráči nepochybne majú. Problém je v duchu mužstva a v jeho mentálnej sile. Ak Gregorio Manzano niečo v tíme nezmení, Sevilla môže kľudne v budúcej sezóne čeliť zostupovým vodám.

Náš tip: Neprehra hostí [ kurz 2,15 na BetClic ]

Barcelona - Athletic Bilbao, 21.00

Žiadny tím nie je Barcelone tak dôverne známy ako Bilbao. Skúseností z predchádzajúcich stretnutí bude chcieť proti Pepovi Guardiolovi využiť hlavne Joaquin Caparos. Pod súčasným vedením Barcelony pôjde už o desiaty vzájomný zápas s Bilbaom za posledné dva roky. Baskovia za túto dobu ukázali veľké zlepšenie  a v poslednom meraní síl s Barcou v Kráľovskom pohári to aj potvrdili, keď nepostúpili iba pre menší počet strelených gólov na ihrisku súpera.

Minulý víkend ťaženie Barcelony zastavil doma Sporting Gijón. Šnúra víťazstiev Barcy sa tak zastavila na čísle 16. Európsky rekord 17 víťazných zápasov v rade Interu Miláno zostal neprekonaný. Posledný súťažný zápas odohrala Barcelona v Lige majstrov proti Arsenalu, ktorému podľahla na Emirates Stadium v Londýne 1:2. Španielský veľkoklub bol vo väčšine zápasu lepším mužstvom, no nepremenil množstvo šancí čo sa mu stalo osudným.

Lionel Messi zahodil proti Arsenalu viacero výborných gólových šancí a preto si myslíme, že proti Bilbau by mohol "aktualizovať" svoj gólový účet. Kurz na jeho gól je však veľmi nízky a preto by sa neoplatil tipovať. Skór sa prikláňame k hendikepu na víťazstvo Barcelony, ktorá si bude chcieť určite zlepšiť náladu po prehre s Arsenalom.

Tipovať tento zápas však vo všeobecnosti neodporúčame, pretože kurzy nie sú vôbec lákavé. Jedine, že by ste chcel tipovať prekvapenie na úkor Barcelony.

Náš tip: Hendikep Barcelony -1 [ kurz 1,40 na BetClic ]