Main Content

Futbal: Dortmund chce preniesť pohodu z LM aj do Bundesligy

štvrtok, 23. október 2014 14:05 | Autor: TASR

Dortmund 23. októbra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund sa po hladkom víťazstve v stredajšom zápase Ligy majstrov na ihrisku Galatasarayu Istanbul (4:0) pohodlne usadili na čele D-skupiny. Zverenci trénera Jürgena Kloppa majú po troch stretnutiach v skupinovej fáze na svojom konte plný počet deväť bodov a výborné skóre 9:0.

Šampióni Ligy majstrov z roku 1997 a vlaňajší finalisti tejto súťaže by si teraz radi preniesli víťaznú formu do Bundesligy, v ktorej sa im zatiaľ vôbec nedarí. Borussia prehrala v domácej súťaži päť duelov, z doterajších ôsmich zápasov získala iba sedem bodov a v tabuľke je až štrnásta.

"Hoci sme vyhrali 4:0, naša hra mala viaceré nedostatky. V Istanbule sme dobre využívali voľný priestor, ktorý nám prenechal súper. Boli sme efektívni v útoku, čo sa nám zatiaľ v domácej súťaži nedarí. Prvá priečka v skupine nás teší, teraz sa aspoň môžeme viac sústrediť na Bundesligu," uviedol pre agentúru Reuters kouč Klopp.

Dortmund triumfoval v Turecku aj zásluhou toho, že kvalitné stretnutie odohrala dvojica stredopoliarov Ilkay Gündogan - Marco Reus. Obaja sa len nedávno vrátili do zostavy po zraneniach, Gündogan pauzoval až 17 mesiacov. "Väčšia rotácia hráčov nám umožňuje väčší počet herných variácií a systémov. Verím, že naša hra sa odteraz bude už len zlepšovať. Len si musíme dať pozor, aby sme v lige nedostávali lacné góly, čo bolo doteraz našou slabinou," dodal Klopp.

Borussiu čaká v sobotu bundesligový duel proti Hannoveru 96. Kapitán dortmundského klubu Mats Hummels verí, že výsledok v Istanbule bude odrazovým mostíkom k zlepšeným výkonom v domácej súťaži. "Chceme ukázať, že vieme byť úspešní vo všetkých súťažiach. Víťazstvo v Turecku nás samozrejme potešilo, ale ak ho nepotvrdíme proti Hannoveru, ocitneme sa opäť v kríze," naznačil ambície Borussie jej kapitán.