Main Content

Futbal-ME-kval.: UEFA odložila verdikt o súboji Srbov s Albáncami na piatok

štvrtok, 23. október 2014 17:05 | Autor: TASR

Belehrad 23. októbra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) odložila rozhodnutie vo veci predčasne ukončeného zápasu I-skupiny kvalifikácie EURO 2016 medzi futbalistami Srbska a Albánska o jeden deň na piatok 24. októbra. Informovala agentúra DPA.

Podľa srbskej štátnej televízie RTS je dôvodom odkladu veľké množstvo predloženého materiálu, ktorý museli zástupcovia UEFA preskúmať.

Duel 14. októbra na domovskom štadióne Partizanu Belehrad bol najskôr pred koncom prvého polčasu prerušený, ani po tridsiatich minútach sa však vyhrotená situácia neupokojila a anglický arbiter Martin Atkinson sa rozhodol ho ukončiť. Dôvodom bola albánska vlajka, ktorá na minihelikoptére pred koncom prvého polčasu lietala nad ihriskom, a keď ju uchmatol srbský hráč Stefan Mitrovič, medzi balkánskymi rivalmi vzplanuli vášne. Vzápätí vtrhli na ihrisko aj srbskí fanúšikovia a snažili sa napadnúť futbalistov Albánska. Atkinson preto poslal tímy do šatní, a keďže sa situácia neupokojila, v zápase sa už nepokračovalo.