Main Content

Futbal-EL: Zápas Slovana so Spartou bude pokračovať (3)

štvrtok, 23. október 2014 21:05 | Autor: TASR

Futbal-EL: Zápas Slovana so Spartou bude pokračovať (3)
Futbal-EL: Zápas Slovana so Spartou bude pokračovať (3) | zdroj: © TASR

Bratislava 23. októbra (TASR) - Štvrtkový zápas I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 medzi futbalistami ŠK Slovan Bratislava a AC Sparta Praha, ktorý hlavný rozhodca Švéd Martin Strömbergsson prerušil pre vniknutie fanúšikov na hraciu plochu v 42. minúte, bude pokračovať. Rozhodla o tom porada delegáta UEFA, hlavného rozhodcu aj zástupcov oboch klubov.

Pri akýchkoľvek ďalších výtržnostiach však rozhodca duel definitívne ukončí, oznámili na štadióne prostredníctvom hlásateľa.

Skupina hosťujúcich fanúšikov z Česka vylomila oplotenie na svojom sektore a rozbehla sa smerom k táboru priaznivcov "belasých". Niekoľko minút trvajúcu potýčku následne prerušil až zásah polície a ťažkoodencov.

Inkriminovaný moment nastal potom, čo zo sektora "rudých" vyletelo v závere prvého polčasu niekoľko vytrhnutých sedačiek a na tartanovú dráhu štadióna na Pasienkoch dopadli svetlice. Následne fanúšikovia českého klubu vylomili oplotenie a napadli divákov sediacich vo vedľajších sektoroch. Mnohí z nich sa v rámci bezpečnosti pokúsili ukryť pred agresormi útekom smerom k hracej ploche. Rozhodca vyhodnotil vzniknutú situáciu za bezpečnosť ohrozujúcu a poslal hráčov oboch tímov do šatní.

 

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná