Main Content

NBA: Nash vynechá sezónu, zrejme onedlho ukončí kariéru

sobota, 25. október 2014 10:05 | Autor: TASR

Los Angeles 25. októbra (TASR) - Kariéra kanadského basketbalistu Steva Nasha v zámorskej NBA sa chýli ku koncu. Jeho klub Los Angeles Lakers v piatok oznámil, že elitný rozohrávač pre chronické problémy s chrbtom vynechá kompletnú sezónu 2014/15, ktorá sa začína na budúci týždeň.

Štyridsaťročný Nash už pred časom vyhlásil, že blížiaci sa ročník bude jeho posledným v kariére. Dvojnásobného najužitočnejšieho hráča ligy (MVP) trápil zapálený chrbtový nerv už v uplynulej sezóne, v ktorej odohral iba 15 duelov. Teraz sa všeobecne očakáva, že onedlho oznámi oficiálny koniec kariéry.

"Počas leta som sa zodpovedne pripravoval na novú sezónu. Mojím cieľom bolo zostať zdravý a opäť pomôcť tímu na palubovke. Nedávne komplikácie mi však moje úmysly prekazili. Som sklamaný, ale naďalej budem podporovať spoluhráčov na ceste k víťazstvám," citovala agentúra AP rodáka z juhoafrického Johannesburgu.

Nash sa v uplynulých dvoch desaťročiach vypracoval medzi najlepších stredných rozohrávačov v profilige. Elitný nahrávač získal dvakrát ocenenie pre MVP ligy (2005, 2006), osemkrát si zahral v prestížnych exhibíciách All-Star a trikrát ho vybrali do najlepšieho tímu sezóny (2005 - 2007). V NBA doteraz strávil 19 sezón, za Phoenix, Dallas a L.A. Lakers odohral celkovo 1217 duelov, v ktorých v priemere zaznamenal 14,3 bodu a 8,5 asistencie.