Main Content

Velďáková s limitom pre Paríž, Dobrovodský rekordérom

nedeľa, 20. február 2011 16:30 | Autor: TASR

Diaľkarka Renáta Medgyesová sa stala štvrtou slovenskou atlétkou so splneným limitom na marcové halové majstrovstvá Európy v Paríži.

Dvadsaťosemročná zverenkyňa Vladimíra Bezdíčka dosiahla na halových majstrovstvách Slovenska v Bratislave v nedeľu hneď v prvom pokuse výkon 652 cm a o 2 cm prekonala limit Slovenského atletického zväzu do Paríža. Požadovanú kvalifikačnú normu splnila aj vo štvrtej sérii (650), v tretej jej namerali 640 cm a zvyšné tri pokusy prešliapla.

"Pred pretekmi som mala vyšší tlak ako zvyčajne. Nečakala som, že až do majstrovstiev Slovenska budem bojovať o limit. Mala som zdravotné problémy, v pondelok mi rezali zub, brala som antibiotiká, do štvrtka mi to dávali do poriadku. Práve zdravotné problémy poznačili aj túto krátku halovú sezónu. Limit som chcela skočiť už na mítingu v Moskve, či potom vo Francúzsku, kde sa to ešte viac zhoršilo a som si tam aj poplakala, aj keď som do pokusov dávala viac ako 100 percent. Dnes som chcela skočiť čo najďalej a vyhrať. Ak by som sa sústredila iba na výkon a limit, potom by som mala blok. Už v rozcvičke som cítila, že je to dobré. Po prvom pokuse som sa upokojila," uviedla Medgyesová, ktorá obhájila titul.

OBRAZOM: HALOVÉ MAJSTROVSTVÁ V BRATISLAVE


Členka VŠC Dukla Banská Bystrica zdolala v súťaži oddielovú kolegyňu Janu Velďákovú, ktorá dosiahla 632 cm. Na výkone 29-ročnej Košičanky sa prejavila choroba z minulého týždňa, po takmer desiatich rokoch musela brať antibiotiká a s tréningom opäť začala až v utorok. "Technicky to bolo dobré, ale bežecky som sa nevedela zrýchliť a nemalo ma čo posunúť vpred. Už na posledných tréningoch v Budapešti mi chýbala sila, čo sa odzrkadlilo aj dnes. Halová sezóna je krátka a keď ešte počas nej zaľahnete s teplotami do postele, tak to nie je dobré. Bojovala som zo všetkých síl, najideálnejšie by bolo, aby som skočila limit. Renáta to urobila dobre, skočila limit na prvý pokus a mala pokoj," uviedla J. Velďáková.

Limit na HME do Paríža splnili pred Medgyesovou trojskokanka Dana Velďáková, prekážkar Matúš Janeček a výškar Peter Horák. O nominácii bude rozhodovať VV SAZ po skončení slovenského šampionátu.


Slovenský halový rekord Dobrovodského v diaľke

Diaľkar Jaroslav Dobrovodský vytvoril na halových majstrovstvách Slovenska v Bratislave nový národný rekord v hale 780 cm. Dvadsaťšesťročný člen Slávie UK Bratislava prekonal svoje vlastné slovenské halové maximum z mítingu vo Viedni v roku 2009, ktoré držal spoločne s Áronom Szmudom, o 2 cm. Dobrovodský dosiahol rekordný pokus v piatej sérii. Za limitom SAZ na HME v Paríži zaostal o 5 cm.

© WEBNOVINY