Main Content

Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 27. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Pätnáste kolo prinieslo ligové víťazstvo Slovana po 56 dňoch a tiež druhú prehru Trenčína v sezóne, pri ktorej nedal prvýkrát gól. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dobrivoj Rusov (Trnava) – Bývalý mládežnícky reprezentant sa dobrým výkonom postaral o to, že Trenčín prvýkrát v tejto ligovej sezóne nedal gól. V prvom polčase efektne vytiahol spod brvna hlavičku Jaira, tomu neskôr zmaril aj nájazd a podobne zarmútil aj Hajradinoviča, ktorý ho nedokázal prelobovať.

Obrancovia

Juraj Chvátal (Senica) – Tento stále iba dorastenecký reprezentant sa každým zápasom zlepšuje a za ostatný mesiac má výbornú formu. V štvrtom kole po sebe si síce asistenciu nepripísal, no mohol, to by len museli spoluhráči využiť jeho kvalitné prihrávky. Hlavne tá v 52. minúte po individuálnom prieniku bola ukážkou modernej hry pravého obrancu.

Patrik Vajda (Banská Bystrica) – Bol hlavnou postavou ofenzívy domácich v pohronskom derby, aj keď hral v obrane. Práve Vajda zmiatol hosťujúceho Minčiča až tak, že ten si dal vlastný gól, ktorým sa všetko spustilo. O chvíľu po Vajdovom centri vyrovnal Polievka a Vajda dokonca sám aj skóre úplne otočil, ale na tri body to nakoniec nestačilo.

Matúš Čonka (Trnava) – Mal predovšetkým defenzívne úlohy, ale zvládol ich spoľahlivo, veď prvýkrát v sezóne trenčianska ofenzíva mlčala. Krídelná hra, ktorá bola ozdobou Trenčína, teraz hosťom absolútne nefungovala, keďže domáci dokonale zavreli kraje. A Čonka si dobre počínal aj pri neuznanom góle hostí, keď Jaira nechal umne v ofsajde.

Stredopoliari

Michal Škvarka (Žilina) – Už v prvej minúte poslal skvelú loptu za obranu na Mihalíka, čím založil gólovú akciu a rozbehol pohodový zápas pre hostí. Druhý gól, ktorý bol víťazný, dal Škvarka sám, keď preloboval Solničku. Škvarka hral na kopaniciach veľmi dobre a výrazne pomohol Žiline k hladnému víťazstvu.

Viktor Pečovský (Žilina) – Hostia v Myjave herne dominovali, keď domácich nepustili do poriadnej šance, s výnimkou zopár individuálnych chýb. Tých sa akoby už ani nedopúšťa Pečovský, ktorý vedel zastaviť útočné snaženie Myjavy a tiež hneď rozbehnúť akciu Žiliny. A skvelý prvopolčsový výkon MŠK korunoval pekným gólom do šatne na 3:0.

Erik Grendel (Slovan) – Belasí išli v Ružomberku evidentne za víťazstvom a boli v zápase aj také fázy, keď domácich nepustili za polovičku. Na hernej dominancii Slovana mal veľký podiel Grendel, ktorý bol silný v medzihre, minimálne kazil, dobre otáčal ťažisko hry a zakladal útoky pre ofenzívnejších hráčov pred ním.

Jan Kalabiška (Senica) – Tento český stredopoliar je v životnej streleckej forme, veď za ostatné tri kolá strelil päť gólov, vďaka čomu sa dostal na čelo tabuľky strelcov. Naposledy odstrelil nádeje Zlatých Moraviec, keď pri prvom góle ukázal skvelé zakončenie a pri druhom potvrdil, že keď to ide, potom sa k vám odrazí lopta vždy pred prázdnou bránou.

Útočníci

Juraj Pančík (Podbrezová) – V minulých zápasoch síce ukazoval dobrý ťah na bránu, lenže bolo to bez efektu. Až teraz tým pomohol mužstvu ku gólom. Pred prvým gólom rýchlo vyviezol loptu spred vlastnej brány a tým založil gólovú akciu do rozvrátenej obrany domácich. A druhý gól dal sám, keď predviedol efektné sólo cez defenzívu Dukly.

Juraj Piroska (Senica) – Opäť potvrdil, že je mozgom celej senickej ofenzívnej hry. Boli to jeho prihrávky, ktoré rozhodli o osude stretnutia. Pri prvom góle dobre prebral prihrávku od Hlohovského, ktorú okamžite poslal presne na gól Kalabiškovi a pri druhom góle rýchlo rozohral priamy kop, čím prekvapil hosťujúcu obranu.

Jaroslav Mihalík (Žilina) – Už v prvej minúte si dobre nabehol a poslal gólovú prihrávku pre Čmelíka, čím sa určil vývoj tomuto zápasu. Hostí to evidentne nakoplo a predvádzali útok za útokom, pričom tie v prvej polhodine išli v drvivej miere po Mihalíkovej strane. Potom sa trochu vytratil, ale gólom na 4:1 definitívne zavrel zápas.