Main Content

Analýza: Sam Querrey – Dustin Brown (ATP Delray Beach)

pondelok, 21. február 2011 12:28 | Autor: M M

Analýza: Sam Querrey – Dustin Brown (ATP Delray Beach)
Analýza: Sam Querrey – Dustin Brown (ATP Delray Beach) | zdroj: MM pre Sport7, foto SITA

Na turnaji v Delray Beach (USA) nastúpia proti sebe Sam Querrey proti Dustinovi Brownovi. Zápas so štartom o 20:30 sa hrá na hlavnom dvorci.

Sam Querrey (3.) – Dustin Brown 20.30

Sam Querrey je mladý 23-ročný americký tenista, vo svetovom rebríčku mu patrí 18. Priečka. Pri svojej výške 198 cm disponuje kvalitným servis, z ktorého často ťaží body. Tento rok otvoril sezónu v austrálskom Sydney, kde v dvoch setoch prehral s neskorším prekvapením Australian Open s Dolgopolovom. Práve na Australian Open vypadol opäť v prvom kole, keď nestačil na Poliaka Kubota 2:3. Negatívna séria bez výhry pokračovala ďalej, 9. Februára nedokázal zvíťaziť ani nad Lukášom Lackom. V San Jose prehral 0:2. Prvé víťazstvo tak prišlo sedem dní neskôr, na domácej pôde v Memphise (turnaj ATP 500) predčil v 3. kole Denisa Istomina, hoci v prvom sete prehral v tajbrejku. Ďalším súperom bol Dabul a tu sa zrodilo prvé víťazstvo pomerom 2:0. No vo štvrťfinále už nestačil na krajana Mardyho Fisha a z turnaja vypadol.

Dustin Brown je 26-ročný naturalizovaný tenista. Osem rokov reprezentoval farby Jamajky, aby sa v lete 2010 stal Nemcom. V tejto sezóne sa nemôže chváliť lepšou vizitkou ako jeho dnešný súper. Zo šiestich zápasov vyhral jeden... Sezónu otvoril už 4. Januára v indickom Chennai, kde v troch setoch podľahol Japoncovi Sugitovi. Potom prišla dlhšia pauza a na zápas nastúpil o 13 dní neskôr. V melbournskom Australian Open nestačil na Alberta Montanesa, prehral 2:3, v rozhodujúcom sete 5:7. Jediné víťazstvo sa zrodilo v juhoafrickom Johannesburgu, v 3. kole vyradil Serru 2:0. V nasledujúcom zápase ťahal za kratší koniec s domácim Izakom Van der Merwem (1:2). Potom sa presunul do Ameriky, kde v San Jose nestačil v treťom kole na domáceho Younga (0:2) a opäť dní neprešiel z kvalifikácie turnaja v Memphise. Prehral s Russellom 0:2.

Dustin Brown je známy svojským poňatím hry, je schopný niekedy trafiť aj málo vídaný out. V dnešnom zápase by mal ťahať za kratší koniec.

Náš tip: Sam Querrey vyhrá v hednikepe -4,5