Main Content

Slovan posilnil český útočník Tomáš Rachůnek

utorok, 28. október 2014 12:05 | Autor: TASR

Slovan posilnil český útočník Tomáš Rachůnek
Slovan posilnil český útočník Tomáš Rachůnek | zdroj: © TASR

Bratislava 28. októbra (TASR) - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava sa posilnil o českého útočníka Tomáša Rachůnek, ktorý podpísal kontrakt do konca apríla 2015.

Dvadsaťtriročný krídelník odštartoval prebiehajúcu sezónu v drese Metallurgu Novokuzneck, za ktorý odohral 14 zápasov s bilanciou jeden gól a jedna asistencia. Celkovo nastúpil v KHL na 50 duelov a zaznamenal sedem gólov a desať asistencií.

"Mám radosť, že po skončení svojho pôsobenia v Metallurgu Novokuzneck som dostal šancu pokračovať v KHL a to v tak kvalitnom tíme, akým Slovan bezpochyby je. Som tu síce len pár hodín, no všetko je na špičkovej úrovni, je tu vynikajúce zázemie, počas domácich zápasov úžasné publikum. Spravím všetko preto, aby som klubu čo najviac pomohol," povedal po príchode do Bratislavy Rachůnek, ktorý bude nosiť na drese číslo 34. Premiéru by mal absolvovať už vo štvrtkovom domácom stretnutí proti Sibiru Novosibirsk (19.30 h).

Tomáš Rachůnek odštartoval kariéru v Zlíne, neskôr pôsobil aj v Znojme, Plzni, Chomutove a Sparte Praha. V národnom drese odohral jedenásť zápasov.