Main Content

Futbal: Citizens opäť zakopli, v 4. kole Ligového pohára podľahli Newcastlu

štvrtok, 30. október 2014 10:05 | Autor: TASR

Londýn 30. októbra (TASR) - Futbalisti Manchestru City neobhája prvenstvo v Ligovom pohári. Úradujúci anglický majster prehral v stredajšom zápase doma s Newcastlom United 0:2 a so súťažou sa prekvapujúco rozlúčil už v 4. kole.

"Straky" si vybojovali postup do štvrťfinále, hoci na Etihad Stadium nastúpili bez viacerých hráčov stabilnej zostavy, keď šancu dostalo niekoľko mladíkov. Trénerovi hostí Alanovi Pardewovi sa tento ťah vyplatil, už v šiestej minúte otvoril skóre iba 18-ročný krídelník Rolando Aaron, ktorý po chybe Fernandinha nasadil z uhla brankárovi Hartovi "jasličky". Výhru poistil štvrťhodinu pred koncom po brilantnej individuálnej akcii Moussa Sissoko a Newcastle tak prvýkrát od roku 2002 postúpil v Ligovom pohári medzi najlepšiu osmičku. Kouč Pardew mal ešte prednedávnom poriadne rozkývanú stoličku, potom však dosiahol jeho tím tri víťazstvá v priebehu 11 dní a jeho pozícia sa opäť stabilizovala. "Prežili sme krásny týždeň. V šatni to opäť žije, výsledky nám dodali sebavedomie," citoval Aaronsa Sky Sports.

Citizens naopak neprežívajú najlepšie obdobie, keď počas ôsmich dní zažili už tretie sklamanie. Najprv minulý týždeň v Lige majstrov 2014/2015 premárnili dvojgólový náskok na ihrisku CSKA Moskva a iba remizovali 2:2, následne v sobotu prehrali v domácej Premier League na trávniku West Hamu 1:2. Anglický šampión sa bude musieť dať čo najskôr dokopy, pretože už v nedeľu vyzve v šlágri mestského rivala Manchester United.