Main Content

Futbal-EL: Slovan dostal od UEFA pokutu 50.000 eur, Sparta 80.000 a podmienku

štvrtok, 30. október 2014 19:05 | Autor: TASR

Bratislava 30. októbra (TASR) - Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) potrestala ŠK Slovan Bratislava pokutou 50.000 eur za nedostatočnú usporiadateľskú službu počas zápasu Európskej ligy UEFA 2014/2015 so Spartou Praha (0:3).

Úradujúci slovenský majster tiež pyká za zapaľovanie svetlíc v hľadisku a výtržnosti divákov, vyhol sa však prísnejšiemu trestu zo strany UEFA v podobe uzavretia štadióna.

Podstatne horšie na štvrtkovom vypočúvaní dopadla pražská Sparta. Českého majstra UEFA obvinila z výtržností divákov, zapaľovania svetlíc a hádzania predmetov na ihrisko a vymerala mu súhrnný peňažný trest vo výške 80.000 eur. UEFA zároveň Sparte uložila podmienečný trest uzavretia štadióna na jeden zápas po dobu dvoch rokov. Informácie o trestoch priniesla oficiálna stránka riadiaceho orgánu európskeho futbalu.

Postfederálne derby Slovana a Sparty, ktoré sa hralo vo štvrtok 23. októbra na Pasienkoch, poznačili výtržnosti futbalových fanúšikov oboch táborov. Maskovaní a tyčami ozbrojení chuligáni Sparty na konci prvého polčasu prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne. Tí sa následne rozbehli smerom k hracej ploche, strhla sa "mela", zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Na pokyn hlavného rozhodcu sa hráči v 42. minúte stiahli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení.

Oba tímy sa stretnú vo štvrtok 6. novembra o 21.05 SEČ v GENERALI Arene v hlavnom meste Českej republiky v rámci súboja 4. kola Európskej ligy UEFA.