Main Content

Box: Kovács zdolal Wanderu a získal titul v ťažkej váhe organizície WBF

sobota, 1. november 2014 01:05 | Autor: TASR

Trnava 31. novembra (TASR) - Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács zdolal v piatkovom súboji Hamzu Wanderu z Ugandy a stal sa novým šampiónom organizácie WBF (World Boxing Federation) v ťažkej váhe. V Mestskej športovej hale v Trnave triumfoval 37-ročný pästiar po desiatich kolách jednomyseľným výrokom rozhodcov vo svoj prospech.

"Kid" Kovács, ktorý má v zbierke titul profesionálneho majstra sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF ako aj primát kontinentálneho šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO, dosiahol v 26. dueli v profiringu 25. triumf. Pätnásť z nich bolo pred časovým limitom.

Prehral iba raz, v decembri 2013 v dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácií WBA a IBA nestačil v texaskom San Antoniu na Kazacha Beibuta Šumenovova a podľahol mu technickým k.o. v 3. kole.

Pre Kovácsa to bol iba druhý duel v ťažkej váhe, predtým vo svojom debute v tejto hmotnostnej kategórii zdolal v Žiline technickým knokautom v 2. kole Maďara Zoltána Béresa.

Piatkový duel bol reprízou z februára 2011 v Nitre. Vtedy Kovács v dvanásťkolovom dramatickom súboji zdolal afrického pästiara so švédskou licenciou výrokom rozhodcov tesne 2:1 (112:114, 117:110 a 114:113) a stal sa európskym šampiónom WBO v poloťažkej hmotnosti.

Tridsaťjedenročný Wandera si vo svojom 29. zápase v profiringu pripísal ôsmu prehru. Na konte má okrem toho 18 víťazstiev a tri remízy.