Main Content

Futbal: Western Sydney Wanderers vyhrali ázijskú Ligu majstrov

nedeľa, 2. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Rijád 2. novembra (TASR) - Futbalisti austrálskeho klubu Western Sydney Wanderers sú novými šampiónmi ázijskej Ligy majstrov. V sobotňajšom finále remizovali v Rijáde so saudskoarabským Al Hilal 0:0. Po triumfe 1:0 v prvom zápase minulý týždeň sa tak stali prvým klubom z austrálskej A-League, ktorý vyhral kontinentálnu klubovú súťaž číslo jeden.

Domáci, ktorých v hľadisku hnalo dopredu 65.000 fanúšikov, dominovali, ale nevedeli využiť ani jednu z viacerých obrovských šancí. "Som veľmi pyšný na mojich hráčov a náš klub. Nemáme toľko financií alebo fondov, ale máme niečo, čo sa za peniaze kúpiť nedá. A to je túžba zvíťaziť," povedal po zápase tréner nových ázijských šampiónov Tony Popovic.

Japonský rozhodca Juiči Nišimura neodpískal v prospech domácich dve penalty v dvoch spornejších situáciách, no i tak mali domáci viaceré ďalšie výborné šance. "Mali sme smolu, že sme nevyužili ani jedni z mnohých príležitostí. V oboch týchto zápasoch sme boli lepší. Sme veľmi smutní," povedal tréner Al Hilalu Laurentiu Reghecampf.

Western Sydney Wanderers si vybojovali právo účasti na majstrovstvách sveta klubov FIFA, ktoré sa v decembri uskutočnia v Maroku.