Main Content

Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 3. november 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Šestnáste kolo prinieslo gólovú prestrelku v Trenčíne, ďalšie domáce víťazstvo Žiliny a po dlhšej dobe aj jasné víťazstvo Slovana. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dobrivoj Rusov (Trnava) – Drží si v ostatnom čase dobrú formu, čo potvrdil aj v Podbrezovej. Bez jeho zákrokov by si hostia neodviezli ani ten jeden bod. Dvakrát v zápase zneškodnil čistú šancu J. Pančíkovi, Vaščákovu hlavičku vytlačil na bránkovú konštrukciu a aj pred inkasovaným gólom skvele vyrazil hlavičku Minčiča, lenže priamo do Vaščáka...

Obrancovia

Kristián Kolčák (Slovan) – V tejto sezóne nastúpil už na všetkých defenzívnych postoch, okrem brány. Teraz zaskočil na pravej strane a bol to práve Kolčák, ktorý si ideálne nabehol a ukážkovo strelil prvý gól, ktorý bol zlomový. Ofenzívnu aktivitu ukazoval aj naďalej a v defenzíve si poradil so všetkým.

Kornel Saláta (Dunajská Streda) – Už sa rozohral a hneď je to aj vidieť. Opäť vyhrával súboj za súbojom a hlavne pri tých hlavičkových je absolútne dominantný. S ním sa celá defenzívna hra DAC zlepšila a nedovolila nič ani najlepšiemu strelcovi súťaže, no nielen Kalabiška sa z hostí nepresadil.

Branislav Niňaj (Slovan) – Kvôli zraneniu až teraz prvýkrát nastúpil pod Chovancom, ale práve tento tréner mu bude sedieť zrejme viac ako Straka. Opäť totiž ukázal svoj výkon. Nemal síce ešte ten šmrnc z minulej sezóny, ale bolo tam jasné zlepšenie. Skvelým obranným zákrokom zmaril šancu Huka a Slovan si prvýkrát v ligovej sezóne udržal čisté konto.

Peter Štepanovský (Dunajská Streda) – V DAC teraz využili jeho univerzálnosť na ľavej strane obrany, kde už v minulosti niečo odohral. Hosťujúca Senica si v ofenzíve poriadne ani nepípla, na čom má tiež zásluhu. Navyše svoje ofenzívne chúťky ukázal pri druhom góle, keď si počkal na loptu od Horvátha a rozvlnil sieť.

Stredopoliari

Lukáš Čmelík (Žilina) – Na pravom krídle niekedy doslova lietal. Keď si pred druhým gólom obhodil Saviča, ktorého následne neuveriteľne prešprintoval, vyzeralo to ako rýchlik proti odstavenému osobáku. V zápase mu nevyšli snáď iba zakončenia, podobne, ako jeho spoluhráčom po ďalších jeho prihrávkach.

Vojtech Horváth (Dunajská Streda) – V zápase, kde toho nebolo veľa vidieť kvôli hmle, sme videli pomerne dosť. Domáci vyhrali zaslúžene, boli agresívnejší a aj preto dali tri góly, ktorými prerušili deväťzápasovú sériu Senice bez prehry. Horváth pomohol k tomu, že domáci mali prevahu v strede poľa a aj priamo k druhému gólu.

Mário Almaský (Ružomberok) – Bol veľmi dôležitou súčasťou ružomberskej hry v Trenčíne. Práve Almaský totiž posielal geniálne prihrávky na hosťujúce kontry. Dve z nich dokázal na gól zužitkovať Zreľák, ale ani to nestačilo, keďže hostia si nakoniec po neuveriteľnom závere neodviezli ani bod.

František Kubík (Slovan) – Dostal prvú väčšiu šancu od nového trénera a chopil sa jej. Skvelým pasom za obranu našiel pred prvým gólom Kolčáka, čo bol prvý kľúčový moment zápasu a o druhý sa postaral gólom sám, keď v nadstavenom čase prvého polčasu si ideálne nabehol na Žofčákovu prihrávku a presne zakončil.

Útočníci

Marek Kuzma (Myjava) – Prišiel síce na ihrisko až v záverečnej polhodine zápasu, ale aj tak sa stihol stať hlavnou hviezdou zápasu. Najprv strelil víťazný gól hlavou po priamom kope Pekára a v závere presne zakončil ukážkovú akciu domácich, keď mu na druhý gól prihrával Oršula.

Adam Zreľák (Ružomberok) – Ak bude hráčom Ružomberka aj v jarnej časti, potom futbal naozaj nemá logiku. Má momentálne takú fazónu, že aj Balotelli by sa mal ísť priučiť. S neuveriteľnou ľahkosťou strelil dva góly hostí a na tretí Práznovskému ešte prihral. Svojím pohybom trhal trenčiansku obranu na kusy.