Main Content

Analýza Ligy majstrov: Marseille - Manchester Utd, Inter Miláno - Bayern Mníchov

streda, 23. február 2011 12:27 | Autor: Sport7 sk

Analýza Ligy majstrov: Marseille - Manchester Utd, Inter Miláno - Bayern Mníchov
Analýza Ligy majstrov: Marseille - Manchester Utd, Inter Miláno - Bayern Mníchov | zdroj: Sport7

Dnes večer pokračuje osemfinálový program Ligy majstrov zvyšnými dvoma stretnutiami "prvého kola". Okrem zaujímavého stretnutia Marseille s Manchestrom United náš čaká aj repríza finále z minulej sezóny - Inter Miláno privíta doma "Bavorov" z Mníchova. Pripravili sme pre vás našu tradičnú analýzu. Nech sa páči...

 

MARSEILLE - MANCHESTER UNITED

Malý počet gólov je podľa nášho názoru cesta ktorou sa vyberať v tomto stretnutí šestnásťfinále Ligy Majstrov. Obidva tímy sa momentálne trápia so zraneniami a aj preto je potrebné zvážiť si ako veľmi bude ovplyvnená hra mužstiev a ich útočný potenciál.

United budú chýbať Park Ji-Sung, Anderson, Ryan Giggs, Micheal Owen a dlhodobo zranený Antonio Valencia. Mená, ktoré znamenajú pre Manchester v momentálnej situáciu poriadnu dávku skúseností. Samozrejme hrať budú Wayne Rooney a Dimitar Berbatov, i keď Ferguson v pohárovej Európe hrá skôr systémom 4-5-1. Takže, ak by hrali obidvaja súčasne, Rooney by začínal viac stiahnutý naľavo.

Čo sa týka zadných radov, chýbať bude Rio Ferdinand a Johny Evans, no stále ostáva Nemanja Vidič, ktorý bude dirigovať hru neskúseného Chrisa Smallinga.

Francúzi budú postrádať Andre-Pierre Gignaca, ktorý skóroval 5 gólov v posledných 6 zápasoch a taktiež ďalšieho francúzskeho reprezentanta Mathieu Valbuenu.  Neistá je účasť Loica Remyho a Brandaa, ktorí vo víťaznom víkendovom zápase  so St. Etienne len odkrivkali preč z ihriska. Takýto dlhý zoznam maródov sa sám za seba pýta: ,,Odkiaľ prídu góly?“

United v tejto sezóne v skupinovej fáze na ihriskách súperov nestrieľalo veľa gólov, prakticky až na zápas v Bursaspore vyhrali vždy o jeden gól (Valencia 0:1, Rangers 0:1, Bursaspor 0:3). I keď Diabli inkasovali v základnej skupine len jeden jediný gól, na druhej strane ich vsietili ,,len“ sedem. Podobne bolo na tom v domácich zápasoch v skupine Marseille, ktoré skončilo druhé za Chelsea.

Marseille doma zvíťazilo nad Žilinou chudobne 1:0, podobne tak proti Chelsea a v prvom zápase dokonca prehralo so Spartakom Moskva 0:1.

Náš tip 1: Menej ako 2,5 gólu v zápase [ kurz 1,55 na BetClic ]
Náš tip risk: Bezgólový výsledok 0:0 [ kurz 8,50 na BetClic ]

INTER MILÁNO  - BAYERN MNÍCHOV

Dvaja giganti si dnes večer zopakujú minuloročné finále Ligy majstrov.  Obidve mužstvá spoločne získali už sedem triumfov v tejto lige a tak sa určite bude opäť na čo pozerať.

Bayern momentálne vedie útočný tandem Mario Gomez a Thomas Muller. Obidvaja skórovali aj v poslednom zápase Bundesligy proti Mainzu. Gomez bol síce nakopnutý do členku, no podľa jeho tvrdení nenapuchol a v stredu bude pripravený nastúpiť.

Medzičasom sa van Gaalovi uzdravili dve superhviezdy v podobe Arjena Robbena a Francka Ribéryho. Tí ešte z dôvodu fyzických restov nenastúpili v sobotu proti spomínanému Mainzu.
Bayernu však aj naďalej chýba chorvátsky útočník Ivica Olič. Ten je mimo od novembra pre zranenie kolena.

Inter Miláno na druhej strane verí v zobudenie sa Samuela Eto´o –a , ktorý naposledy proti Juventusu zahodil obrovskú príležitosť a neskóroval od domáceho  víťazstva proti AS Rím.

Tlak na Kamerunčana je o to väčší, že aj naďalej bude chýbať Diego Milito, ktorý si privodil svalové zranenie ešte na začiatku februára. Jeho krajan Walter Samuel chýba už od novembra pre zranenie kolena.  Inter má momentálne dobrú formu, keď z posledných 6 zápasov Serie A, vyhral až 5.

Zápas bude mimoriadne vyrovnaný a preto je ťažké zvoliť správny tip. My skúsime stávku na remízu, ktorú odporúčame tipérom, ktorí radi riskujú. Remíza v prvom zápase play-off okrem toho nebýva vôbec zriedkavá, väčšina tímov totiž nerada v prvom zápase riskuje (domáci nechcú inkasovať a hosťom remíza vyhovuje). 

Náš tip: remíza [ kurz 3,25 na BetClic ]