Main Content

Hokej: Dudáš zostáva v Dukle, Komínek prekvapil odchodom: "Nešlo mi to" (2)

pondelok, 3. november 2014 14:05 | Autor: TASR

Trenčín 3. novembra (TASR) - Vedenie hokejového extraligistu Dukla Trenčín sa dohodlo v pondelok na predĺžení spolupráce do konca sezóny s obrancom Martinom Dudášom. Tím však opúšťa český zadák Patrik Husák ako aj jeho krajan Tomáš Komínek, ktorý požiadal o uvoľnenie spod zmluvy.

Dudáš prišiel pod hrad Matúša Čáka na skúšku len nedávno ako náhrada za Richarda Lintnera. Ten sa rozhodol dočasne ukončiť svoje tohtoročné pôsobenie v drese Dukly. Vedenie klubu vyslovilo s Dudášovými výkonmi spokojnosť a dohodlo sa s ním na predĺžení spolupráce do konca sezóny. "Martinov herný prejav nás presvedčil a rozhodli sme sa predĺžiť mu zmluvu až do konca sezóny," uviedol na oficiálnom webe športový manažér Dukly Jozef Daňo. Dudáš doposiaľ odohral v žltočervenom drese 13 stretnutí a strelil v nich dva góly.

Na odchode z Trenčína je obranca Patrik Husák, ktorý svojimi výkonmi naopak nepresvedčil. "Keď sme Husáka v lete angažovali ako zahraničného hráča, očakávali sme, že bude oporou obranných radov a hrávať bude v prvej alebo druhej obrane. Jeho hra však nebola podľa našich predstáv a keďže ako legionár nastupoval až ako siedmy obranca, rozhodli sme sa s ním ukončiť zmluvu," komentoval rozhodnutie Daňo.

Na jeho prekvapenie klub opustil aj ďalší český hokejista Tomáš Komínek. Dvadsaťtriročný krídelník zaujal herne aj bodovo už v uplynulej sezóne, čím si vybojoval miesto aj v súčasnom mužstve pod vedením trénera Romana Stantiena. "Komínek nás požiadal o uvoľnenie, pretože sa mu nedarilo a podľa jeho slov potreboval zmenu. Sedeli sme spolu, snažili sme sa ho presvedčiť, pretože nebolo najdôležitejšie, že mu to gólovo nešlo, podstatné bolo, že mužstvu sa darí. On však bol rozhodnutý, že potrebuje zmenu a tak sme sa rozhodli, že nasilu ho nebudeme v tíme držať a dohodli sme sa na ukončení zmluvy," dodal Daňo.

K náhlemu rozhodnutiu o zmene dresu sa vyjadril aj Tomáš Komínek: "Chcel by som fanúšikom poďakovať za ich priazeň. Bola to pre mňa česť hrať v Dukle, snažil som sa vždy odviesť v zápase maximum, aj keď mi to tento rok nešlo úplne podľa predstáv. Možno sa niekedy ešte v budúcnosti stretneme."

Pred reprezentačnou prestávkou, ktorej program vyplní vystúpenie slovenského tímu na Nemeckom pohári, patrí Trenčanom v tabuľke Tipsport extraligy priebežná 6. priečka.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5. odsek.