Main Content

PREVIEW: Liga majstrov – 4.kolo skupín, ako tipovať?

utorok, 4. november 2014 10:42 | Autor: Jakub Vaverka

PREVIEW: Liga majstrov – 4.kolo skupín, ako tipovať?
PREVIEW: Liga majstrov – 4.kolo skupín, ako tipovať? | zdroj: © TASR

Liga majstrov sa preklopila do svojej druhej polovice, čo sa skupinovej fázy týka. Všetky tímy majú medzi sebou odohraté po jednom zápase, začína sa fáza odviet. Oproti minulému kolu si súperi iba vymenia dejiská zápasov, ešte nestihli vyhasnúť ani emócie spred dvoch týždňov. Pozrime sa, čo sa nás čaká v Lige majstrov dnes.

Zenit Petrohrad – Bayer Leverkusen (Petrovskij, Petrohrad)

Zenit Petrohrad cez víkend nastúpil na šláger ruskej Premier Ligy, na pôde CSKA Moskva. Armádny klub je v prebiehajúcom ročníku veľmi silný, Zenit však predviedol vyspelý výkon, vyhral po góle Garciu 1:0 a na CSKA si vybudoval sedembodový náskok na čele. Leverkusen vo víkendovom kole nemeckej Bundesligy prehral na ihrisku Hamburgu 0:1, Bayer sa chce preto pozitívne naladiť v Lige majstrov. Vzájomný zápas týchto dvoch mužstiev pred dvoma týždňami sa skončil výhrou Leverkusenu 2:0. Keď však berieme do úvahy formu oboch tímov a drsné podmienky v Rusku, tento zápas nemá favorita.

TIP: X

Arsenal FC – Anderlecht Brusel (Emirates Stadium, Londýn)

Veľmi dobre si pamätáme na trápenie Arsenalu v Bruseli, keď to dlho vyzeralo, že Anderlecht získa proti Gunners všetky tri body.  Nebyť gólov z 89. a 91. minúty, Arsene Wenger by mal na čele ďalšie vrásky. Odvtedy Kanonieri nedostali gól, vyhrali v Sunderlande 2:0 a naposledy zdolali Burnley 3:0.  Klub z Bruselu po prehre s tímom z Londýna odohral tri zápasy, raz vyhral, raz remizoval a taktiež raz prehral. Favorit tohto duelu je jasný, je ním Arsenal, ktorý z hľadiska ďalšieho postupu jednoducho musí doma vyhrať.

TIP: 1

FC Bazilej – Ludogorec Razgrad (St. Jakob Park, Bazilej)

Bazilej v Razgrade prehral 0:1, čo znamená, že za Realom Madrid je momentálne práve bulharský tím, za ktorým s rovnakým počtom bodov zaostávajú Liverpool a práve FCB. Švajčiarsky tím by mal doma proti Ludogorcu bodovať naplno, ale Bulhari vo všetkých svojich vystúpeniach zatiaľ potvrdili, že svoje kvality majú a vo Švajčiarsku pravdepodobne neprehrajú.  Ludogorec ťahá šnúru štyroch výhier v rade, Bazilej dvoch, čaká nás zaujímavé stretnutie.

TIP: X

Benfica Lisabon – AS Monaco (Estadio da Luz, Lisabon)

Benfica má po troch zápasoch v skupine na svojom konte iba jeden bod, vo veľkom sa ukazuje, že rozpredaj hviezd v letnom prestupovom období nebol dobrým ťahom, pretože neprišla potrebná kvalita. Monaco má body 3, to znamená, že ak dnes prehrá, Benfica ho predbehne. V prvom vzájomnom zápase týchto dvoch tímov sa zrodila bezgólová remíza, dnes by o góly nemala byť núdza.  Monaco môže, Benfica musí.

TIP: 1

Borussia Dortmund – Galatasaray Istanbul (Signal Iduna Park, Dortmund)

Fakt, že má Borussia Dortmund v Lige majstrov viac bodov, ako v Bundeslige, svedčí o mnohom. BVB je na čele skupiny s plným bodovým ziskom a nič iné ako ďalšie tri body si nepripúšťa ani v zápase proti Galatasarayu. Istanbulský strašiak už z ďaleka nie je taký nebezpečný, ako po minulé sezóny, Wesley Sneijder na všetko sám nestačí. Borussia chce navyše nechať zabudnúť na víkendovú prehru s Bayernom, motivácia bude obrovská.

TIP: 1

Juventus Turín – Olympiacos (Juventus Stadium, Turín)

Gól Kasamiho spred dvoch týždňov znamená, že Olympiacos má o tri body viac ako Juventus, z hľadiska postupovej matematiky teda gréckemu šampiónovi môžu stačiť v Turíne aj remíza. Posledné výkony Starej Dámy nie sú presvedčivé, prišli síce výhry s Palermom a Empoli, ale taktiež prehra s CFC Janov.  Olympiacos si zas v posledných dvoch dueloch zapísal nerozhodné výsledky, ale naposledy prehral prvého októbra.

TIP: X

Malmo FF – Atlético Madrid (Swedbank Stadion,Malmo)

Malmo v Madride bolo vyzlečené donaha, prehra 0:5 bolí. Švédsky tím je však na domácej pôde oveľa silnejší ako vonku, navyše svoje urobí aj švédska klíma, ktorá nemusí teplokrvným Španielom sedieť.  Pre MFF je to iba druhý domáci zápas v tomto ročníku Ligy majstrov, prvý Rosenberg a spol. vyhrali nad Olympiacosom, získajú proti španielskemu majstrovi aspoň jeden bod?  Atlético sa domácou ligou šplhá nahor, vedie skupinu Ligy majstrov a postup má vo svojich rukách.

TIP: 2

Real Madrid – Liverpool FC (Santiago Bernabeu, Madrid)

Real Madrid je v poslednom období mašinou na dobré výsledky. Biely Balet po dvoch prehrách v úvode ročníka zasadol na prvé miesto La Ligy, taktiež vedie aj skupiny LM a výhra v Liverpoole v pomere 3:0 bola taktiež veľkým výsledkom. The Reds prehrali cez víkend v Newcastli 0:1, Balotelli nedáva góly, Sturridge je zranený a Suarez je preč, kouč Rodgers má s útokom skutočne problémy. Všetko bude závisieť od prvého gólu a i keď Liverpool už neraz dokázal podobné zápasy vyhrať, favoritom ostáva Real Madrid.

TIP: X