Main Content

Oficiálne: Kontroverzný šoumen Říha sa vracia do Martina!

pondelok, 3. november 2014 18:59 | Autor: Jakub Vaverka

Oficiálne: Kontroverzný šoumen Říha sa vracia do Martina!
Oficiálne: Kontroverzný šoumen Říha sa vracia do Martina! | zdroj: © TASR

Hokejista, ktorý vždy vedel rozvíriť hladinu diskusií, či už na ľade, alebo mimo neho. Taký je Lukáš Říha, nespútaný živel, ktorý sa vracia do hokejového Martina.

Rodák z Litvínova v posledných rokoch riešil viac existenčné, ako hokejové problémy. Do kariéry tohto technicky zdatného útočníka sa priplietli problémy so zakázanými látkami, Lukáš si musel odsedieť aj prísny dištanc. Po anabáze v poľskom Osvienčime v sezóne 2011/2012 prišla dvojročná odmlka, špekulovalo sa, že skončí s hokejom. Reštart zažil v druholigovej Detve a naposledy v Prievidzi, teraz prišiel návrat do extraligového Martina.

V Turci na číslo 98 spomínajú hlavne vďaka rokom 2007,2008, 2009 a 2010. Energický hokejista s čuchom na góly a asistencie, ktorý bol navyše obrovským šoumenom si získal rešpekt a sympatie martinských fanúšikov a ten pretrváva dodnes. Keď v lete Říha v drese Banskej Bystrice odohral pár zápasov a nastúpil aj v Martine, fanúšikovia MHC mú dali jasne pocítiť, že oni nezabúdajú.

Teraz prichádza druhá Říhova martinská kapitola. Hráč, ktorému bude 20. marca už 34 rokov mal čas dospieť a v Turci, kde bude v ďalších kolách dôležitý každý bod má dôvod ukázať, že dospel herne, ako aj ľudsky.