Main Content

Basketbal-EL: Wisla dorazila do Košíc, Svitek: "Phillipsová neodišla kvôli mne"

utorok, 4. november 2014 20:05 | Autor: TASR

Košice 4. novembra (TASR) - Basketbalistky poľského klubu Wisla Can-Pack Krakov v utorok podvečer absolvovali v košickej Steel aréne prvý tréning pod vedením slovenského trénera Štefana Sviteka. Ten povedie svoje zverenky v stredajšom dueli úvodného kola Európskej ligy (EL) proti domácim hráčkam Good Angels a pokúsi sa o zisk dvoch cenných bodov.

Pre bývalého kormidelníka košického klubu, pod ktorého vedením sa "žlto-modré" prepracovali medzi elitných šestnásť európskych klubov, nebude mať zápas žiadnu špecifickú príchuť a to aj napriek tomu, že proti nemu bude stáť jeho bývalý asistent Maroš Kováčik. "Good Angels nie je moje družstvo a nebudem ho charakterizovať. Veci, ktoré o ňom viem, tak to si nechám pre seba. Zajtra očakávam duel ako na začiatku každej sezóny, teda zrejme trošku nervózny z obidvoch strán, no očakávam dobrý basketbal," konštatoval Svitek.

Rodák z Gelnice si je vedomý toho, že stupeň náročnosti stretnutí v skupinovej fáze je vysoký, no konfrontácie s najlepšími európskymi tímami sa neobáva. "Som rád, že budeme konfrontovaní s takýmito silnými družstvami. Myslím si však, že ani v druhej skupine nie sú ľahkí súperi. Pri takomto počte pätnástich tímov, pričom sú medzi nimi tri ruské a tri turecké kluby, je ťažké si vyberať protivníkov. Skupina je náročná, chceme ísť od zápasu k zápasu, predviesť dobrý basketbal a vyhrať toľko duelov, koľko sa len bude dať. Teším sa na našich súperov," uviedol Svitek.

Hlavný kormidelník poľského družstva okomentoval i odchod austrálskej rozohrávačky Erin Phillipsovej, ktorá oblieka práve dres Good Angels. "V televízii Markíza bolo úplne mylné vyjadrenie, že odišla vraj pre nezhody s trénerom Svitekom. Erin k nám prišla v nie dobrom zdravotnom stave, jej koleno bolo po operácii, ktorú absolvovala v letných mesiacoch v USA. Koleno jej stále opúchalo a nemohla absolvovať niektoré tréningy a zápasy. Následne po vzájomnej dohode s klubom bola jej zmluva rozviazaná. Teda veci, ktoré som počul, sa absolútne nezakladajú na pravde. V klube Wisla Krakov to funguje trošíčku inak ako v Košiciach, o odchode, či zotrvaní hráčok nerozhoduje jeden človek, ale vedenie klubu," reagoval na odvysielaný príspevok Svitek.

Na slová svojho kormidelníka o ambíciách klubu nadviazala i bývalá hráčka "anjelok" Američanka Alexandria Quigleyová, ktorá bola pri historickom 4. mieste v EL zo sezóny 2012/2013. "Chceli by sme sa umiestniť do štvrtého miesta v základnej skupine a zahrať si v play off," prezradila Quigleyová a dodala: "Je zábavné hrať proti bývalému tímu, pretože sa mi vynorili príjemné spomienky. Som v kontakte s niektorými dievčatami, napríklad s Tijanou Krivačevičovou."