Main Content

Scholes: Od Van Gaala som očakával viac

piatok, 7. november 2014 11:16 | Autor: Jakub Vaverka

Scholes: Od Van Gaala som očakával viac
Scholes: Od Van Gaala som očakával viac | zdroj: © TASR

Legenda Manchestru United a v súčasnosti začínajúci futbalový komentátor jednej britskej televízie, Paul Scholes sa cez médiá obul do aktuálneho trénera Red Devils Louisa Van Gaala.

Bývalý uznávaný stredopoliar tvrdí, že holandský kormidelník pôsobí v mnohom inak, ako keď počas leta koučoval reprezentáciu svojej krajiny na svetovom šampionáte v Brazílii, čo je podľa Scholesa spojené s tímovou morálkou. Zatiaľ čo holandskí reprezentanti do bodky plnili taktické pokyny bývalého trénera Ajaxu či Barcelony, tím Manchestru United si ich ešte naplno neosvojil.

Scholesovi, ktorý patril medzi obľúbencov Sira Alexa Fergusona sa taktiež nepáči ani súčasné 10. miesto jeho bývalých spoluhráčov. Po tom, čo David Moyes opustil Old Trafford pre zlé výsledky  a po tom, čo Red Devils investovali veľké peniaze do posíl, sa očakávalo, že mužstvo z červenej časti Manchestru bude vyššie. Trinásť bodov z úvodných desiatich zápasov je jednoducho málo, pred rokom, keď bol koučom ešte Moyes malo mužstvo o päť bodov viac v rovnakej časti ročníka.

„Louis Van Gaal hovorí o progrese. Očakával som, že United na tom budú v tejto fáze lepšie, ako v minulej sezóne. Je ťažké pochopiť, o čom Van Gaal rozmýšľa na lavičke počas samotných zápasov. Jeho správanie sa príliš nemení, pôsobí akosi tlmene. Istotne nevyzerá rovnako, ako keď pri autovej čiare organizoval Holandsko na MS 2014.“

Vyzerá to tak, že bývalý anglický reprezentant a dodnes legenda Manchestru United nepatrí medzi aktuálnych fanúšikov Louisa Van Gaala. Faktom je, že Red Devils sú druhý rok bez Sira Alexa Fergusona a odchod tak uznávaného trénera zrejme zanechal na tíme väčší dopad, ako sa pôvodne dalo očakávať.