Main Content

Futbal-EL: Beniteza nadchol triumf nad Bernom, pochválil de Guzmana

piatok, 7. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Neapol 7. novembra (TASR) - Hladký štvrtkový triumf futbalistov SSC Neapol v 4. kole skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2014/2015 nad Young Boys Bern 3:0 nadchol trénera domácich Rafaela Beniteza. Zverenci španielskeho lodivoda sú v tabuľke I-skupiny spolu s pražskou Spartou s 9 bodmi na čele tabuľky a mieria za postupom, Bern je so 6 bodmi tretí a posledný bez bodu a gólu sú hráči slovenského majstra Slovana Bratislava.

Neapol vyhral vďaka hetriku strelecky disponovaného Jonathana de Guzmana a posilnil si šance na postup do šestnásťfinále. Domáci nastúpili bez svojho kapitána Mareka Hamšíka, slovenský reprezentant mal v uplynulých dňoch horúčku. V prvom polčase si Neapolčania dlho nevedeli poradiť s výborným brankárom Mvogom, no v druhej minúte nadstaveného času sa napokon ujali vedenia, keď de Guzman trafil z hranice šestnástky do šibenice. V druhom polčase pridal holandský stredopoliar ďalšie dva góly. Neapol odplatil súperovi prehru 0:2 zo švajčiarskej umelej trávy. V tabuľke I-skupiny sa so ziskom deviatich bodov dostal na druhé miesto za Spartu Praha, ktorá vyhrala na Letnej nad Slovanom Bratislava 4:0.

"Skvelý kolektívny výkon. Mužstvo rastie s novými výzvami. Dnes večer som videl toľko veľa pozitívnych vecí," citoval Beniteza oficiálny klubový web. "Potrebovali sme vyhrať a získať dôležité body. Podarilo sa nám streliť tri góly a neinkasovať, čo je tiež dôležité. Nikdy sme neprestali útočiť, aby sme sa vyhli nešťastnému osudu z minulého ročníka Ligy majstrov, kde sme pohoreli na konečnom skóre," dodal "Rafa".

Španiel urobil viacero zmien v zostave, na výkone sa to ale neodrazilo. "Bol to skvelý výkon kolektívu. Napriek rôznym zmenám v zostave. Hrali sme na vysokej úrovni a vo vysokom tempe. Toto ukazuje, že nám rastie kvalita. Ideme teraz do Florencie a chceme zopakovať takýto intenzívny výkon. Musíme myslieť od zápasu k zápasu, také si dávame predsavzatie," uviedol tréner SSC, ktorý nezabudol zagratulovať autorovi hetriku: "Bol dnes veľmi dobrý. Mám z neho radosť a úplne si zaslúžil cenu pre najlepšieho hráča zápasu. Musím ale dodať, že som videl veľa výborných vecí od všetkých našich chlapcov na ihrisku."