Main Content

Futbal-EL: YBB prelomil negatívnu sériu, v 15. kole Superligy zdolal Sion 2:1

nedeľa, 9. november 2014 18:05 | Autor: TASR

Bern 9. novembra (TASR) - Futbalisti Young Boys Bern triumfovali v nedeľňajšom dueli 15. kola švajčiarskej Superligy nad FC Sion 2:1. Po troch tesných prehrách v rade sa tak v najvyššej domácej súťaži opäť dočkali víťazstva a v tabuľke im patrí priebežne 5. priečka s jedenásťbodovou stratou na vedúci FC Bazilej.

Už v 5. minúte poslal na Stade de Suisse domácich do vedenia srbský stredopoliar Milan Gajič, no z vedenia sa tešili len chvíľku. Na druhej strane sa už o niekoľko desiatok sekúnd dokázal presadiť Moussa Konate - 1:1. Zisk troch bodov pre YBB zariadil napokon sedem minút pred vypršaním riadneho hracieho času po Lecjaksovej prihrávke ďalší Srb v službách domácich Milan Vilotič.

Práve "mladí chlapci" budú najbližším súperom slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava v 5. kole Európskej ligy UEFA. Ak chcú naďalej pomýšľať na postup z I-skupiny do vyraďovacej fázy európskeho pohára číslo dva, vo štvrtok 27. novembra (19.00 h) musia na Pasienkoch bodovať naplno. Slovanu patrí s nulou na konte a nelichotivým skóre 0:14 posledná 4. priečka a je bez šance na postup. V prvom vzájomnom dueli YBB deklasoval Slovan 5:0.

Superliga - 15. kolo:

Young Boys Bern - FC Sion 2:1 (1:1)

Góly: 5. Gajič, 84. Vilotič - 6. Konate. Rozhodoval: San, ŽK: Hoarau, Hadergjonaj - Ndoye, Christofi, Konate

zostava YBB: Mvogo - Hadergjonaj, Vilotič, von Bergen, Lecjaks - Gajič, Sanogo - Steffen (87. Bertone), Kubo (63. Afum), Nuzzolo (63. Zarate) - Hoarau

ďalšie výsledky:

Aarau - FC Zürich 0:1, FC Vaduz - FC Bazilej 0:4