Main Content

Futbal: Kouč Sparty Lavička: "Výhru sme podložili aj dobrým výkonom"

pondelok, 10. november 2014 13:05 | Autor: TASR

Praha 9. novembra (TASR) – Futbalisti Sparty Praha triumfovali v nedeľňajšom dueli 14. kola Synot ligy na pôde 1. FC Slovácko 2:0. Víťazstvo úradujúceho majstra zariadili Bořek Dočkal a Tiemoko Konaté.

"Rudí", ktorí vo štvrtok deklasovali bratislavský Slovan v zápase 4. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na Letnej 4:0, sa ziskom troch bodov vrátili na druhú priečku v tabuľke. Keďže Viktoria Plzeň podľahla domácej Jihlave 1:2, na čele má pred druhou Spartou už len jednobodový náskok.

Keď sa tréner Vítězslav Lavička dozvedel o prehre rivala v Jihlave, skonštatoval: "Toto ešte umocňuje našu výhru na Slovácku. My sme sa sústredili hlavne na náš výkon. Ale v kútiku som veril, že Jihlava nadviaže na jej posledné dobré výsledky a výkony. Vzhľadom na situáciu v tabuľke bolo víťazstvo nad Slováckom dôležité. Sme radi, že sme vyhrali, a že sme výhru 2:0 podložili aj dobrým výkonom," citoval portál idnes.cz trénera Lavičku.

Po necelej polhodine hry musel odstúpiť Lukáš Vácha, ktorý sa sťažoval na bolesti v kolene. Nechytal ani brankár David Bičík, ktorý má dlhodobé problémy s pätou. "Namiesto neho nastúpil Marek Štěch a zvládol to dobre," dodal Lavička.

Synot liga - 14. kolo:

1. FC Slovácko – Sparta Praha 0:2 (0:1)

Góly: 38. Dočkal, 57. Konaté. Rozhodoval: Kovařík, ŽK: Kuncl (Slovácko), 7682 divákov

zostava Sparty: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Vácha (26. Vacek) – Konate (87. Kováč), Dočkal, Mareček, Krejčí (90. Pešek) – Lafata