Main Content

Djokovič sa vo finále v Dubaji stretne s Federerom

piatok, 25. február 2011 18:00 | Autor: TASR

Švajčiarsky tenista Roger Federer a Srb Novak Djokovič sa stretnú v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 1 619 500 USD, tvrdý povrch Decoturf II vonku). Ide o jednotku a dvojku tohto podujatia.

Víťaz tohto turnaja z rokov 2003 - 2005 i 2007 Federer si v piatkovom semifinále poradil s Francúzom Richardom Gasquetom za 74 minút 6:2, 7:5 zo stavu 3:5 v druhom sete, tohto súpera zdolal ôsmy raz v rade. Zverenec Mariána Vajdu Djokovič viedol nad Tomášom Berdychom 6:7 (5), 6:2, 4:2, keď súper po 142 minútach odstúpil. Čech si predtým viackrát nechal privolať fyzioterapeuta pre problémy so stehnom. Djokovič pritom označil svoj výkon za najhorší v celej sezóne. "Jedným slovom: katastrofa. Podarilo sa mi však ísť ďalej a to je v konečnom dôsledku najdôležitejšie," cituje "Noleho" internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov. Dvadsaťtriročný Belehradčan si pripísal 16. singlový úspech v rade vrátane Hopmanovho pohára.

Berdych vyslal zvláštny signál vzhľadom na to, že 4. - 6. marca by mal viesť český tím bez Radka Štěpánka v ostravskom daviscupovom zápase s Kazachami: "Nemohol som podávať a hýbať sa do strán, cítil som bolesť. Nebola šanca ešte vzdorovať v takomto stave. Potrebujem vyzdravieť, nabrať sily a byť pripravený na ďalšie dva náročné turnaje, ktoré ma čakajú v Spojených štátoch amerických."

Šampión z predchádzajúcich dvoch ročníkov Djokovič sa pokúsi zavŕšiť čistý hetrik v areáli The Aviation Club na adrese Al Garhoud. Federera zdolal v semifinále januárových melbournských grandslamových Australian Open až nečakane hladko v troch setoch a napokon aj získal titul. Celkovo má proti Švajčiarovi nepriaznivú bilanciu 7:13.

Dvojhra - semifinále:
Roger Federer (Švaj.-1) - Richard Gasquet (Fr.) 6:2, 7:5
Novak Djokovič (Srb.-2) - Tomáš Berdych (ČR-3) 6:7 (5), 6:2, 4:2 - skreč, Berdych odstúpil

© WEBNOVINY