Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HK 36 Hant Skalica 3:2 pp a sn v 21. kole extraligy

streda, 12. november 2014 21:05 | Autor: TASR

Trenčín 12. novembra (TASR) -

Trenčín – Skalica 3:2 pp a sn (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 4. Šišovský (Petrovický, Dudáš), 60. Hlinka (Nemec, Kozák), rozhodujúci nájazd Mikula – 9. Jankovič (Stloukal, Komínek), 51. Vaškovič (Grundling, Stloukal), Rozhodovali: Lauff – Jobbágy, Korba, vylúčení: 4:4, navyše: Kozák (Trenčín) 10 minút za útok na hlavu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Dukla na svojom ľade privítala posledný tím ligovej tabuľky, ktorý však na klziskách súperov body zbiera. Na prvý gól diváci čakali do 4. min. V presilovej hre nahodil puk od modrej čiary Petrovický a Šišovský ho šikovne tečoval za chrbát bezmocného gólmana. Vyrovnať sa hosťom podarilo o päť minút podobným spôsobom. Aj oni sa presadili v početnej výhode. Stloukalom nahodený puk dorazil do siete Jankovič. V 11. min mohol Trenčín po druhý raz poslať do vedenia Mikula. Samostatný nájazd z polovice klziska však nevyužil. Neúspešne dopadol aj Zošiakov pokus z voleja spomedzi kruhov. V závere sa nepresadil Vaškovič. Na opačnej strane sa už domáci hokejisti radovali z gólu, no puk zo Šišovského hokejky šiel tesne mimo.

Po prestávke sa hra odvíjala prevažne v strednom pásme a po rohoch klziska. Zaujal až Stloukalov pokus v 26. min počas presilovej hry, ktorý skryl do lapačky Konrád. O chvíľu na to Chylov pokus mieril vysoko nad bránku. Oživenie hry nepriniesli ani presilové hry, keď sa oba tímy iba veľmi ťažko dostávali do gólových príležitostí. O niečo aktívnejší boli Skaličania, avšak gólu sa v prostrednej časti hry nedočkali.

Aj v záverečnej tretine dominovali obrany. Vyložených príležitostí bolo pred brankármi ako šafranu. Až v 51. min padol tretí gól. Nahodený puk pred Konrádom zadovkou poslal Stloukal na Vaškoviča. Skalický útočník si položil domáceho gólmana a pohodlne do odkrytej bránky poslal svoj tím prvýkrát v zápase do vedenia. Vyrovnať mohli Trenčania už o niekoľko sekúnd, no presilovú hru využiť nedokázali. V závere mohol rozhodnúť pri nájazde dvoch na jedného Pavešic. Zakončenie z kruhu však brankár vyrazil. Dukle sa vyrovnať podarilo 29 sekúnd pred koncom, keď do siete doklepol puk Hlinka. Zápas napokon dospel až do samostatných nájazdov. V nich rozhodol až v šiestej sérií Mikula.