Main Content

Basketbal-EL: Good Angels excelentným záverom strhli víťazstvo na svoju stranu

štvrtok, 13. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Istanbul 13. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvládli náročnú úlohu proti obhajcovi euroligového prvenstva a z palubovky istanbulského Galatasarayu si priviezli cenné dva body. Po minulotýždňovom zaváhaní v Steel aréne, kde podľahli Wisle Krakov o trinásť bodov, sa vrátili do bojov o jedno zo štyroch postupových miest A-skupiny. Pod úspech slovenského šampióna sa výrazným spôsobom podpísala austrálska rozohrávačka Erin Phillipsová, ktorá zaznamenala 20 bodov (3 trojky), pridala 4 doskoky a 3 asistencie.

"Žlto-modré" si však to najlepšie nechali na záver duelu, keď päť sekúnd pred koncom kapitánka Zuzana Žirková rozhodla úspešnou strelou spoza trojkového oblúka o najtesnejšom víťazstve 68:67. Vo zvyšných sekundách sa predviedla obranným zákrokom Poľka Magdalena Zietarová, ktorá zabránila protihráčke zaznamenať dvojku a otočiť stav stretnutia. "Hrali sme o veľa, ak by sme prehrali po prvom neúspechu doma s Krakovom aj v Istanbule, tak by sme sa vystavili obrovskému tlaku. Po tomto víťazstve môžeme pomýšľať na postup zo skupiny, no musíme sa zodpovedne pripraviť na ďalšie zápasy," uviedol v rozhovore pre TASR generálny manažér Daniel Jendrichovský.

Galatasaray po dvoch zápasoch na domácej palubovke zaznamenal dva neúspechy, keď podľahol kvalitatívne slabším súperom a čo mu môže v ďalšom priebehu skomplikovať situáciu. Najprv "dobyli" Istanbul hráčky francúzskeho Lattes Montpellier (59:66 pp) a po nich aj košické "anjelky". "Myslím si, že to veľmi podcenili, pretože nepredpokladali, že po minuloročnom triumfe by mohli doma dvakrát zakopnúť s outsidermi. Prehrali však po predĺžení a o bod v riadnom hracom čase. To znamená, že aj to šťastie, ktoré mali v minulej sezóne, sa niekde skončilo a unavilo," zamyslel sa Jendrichovský.

Zverenky Maroša Kováčika zlepšili oproti prvému kolu predovšetkým doskok, ale napriek tomu sa nevyhli chybám v defenzíve. Práve na tom musia popracovať pred tretím kolom Európskej ligy, ktoré odohrajú v stredu 19. novembra v Steel aréne proti spomínanému družstvu Lattes Montpellier (18.00). "Nehrali sme nejako excelentne v obrane, ale vyrovnali sme sa súperovi v počte doskokov, čo je po minulom týždni pozitívne. Galatasaray trestal každú našu chybičku, ktorých sme urobili strašne veľa. Martinezová dala trinásť bodov a dá sa povedať, že z tých jednoduchších," dodal pre TASR Jendrichovský.

Priebežná tabuľka A-skupiny:

1. Krakov 2 2 0 145:117 4

2. Jekaterinburg 2 2 0 151:129 4

3. Montpellier 2 1 1 124:133 3

4. Košice 2 1 1 123:135 3

5. Galatasaray 2 0 2 126:134 2

6. USK Praha 1 0 1 71:77 1

7. Kursk 1 0 1 62:77 1