Main Content

Futbal-ME-kval.: Slováci už v Skopje, Škrtel: "Nepripúšťam si, že nenastúpim"

piatok, 14. november 2014 15:05 | Autor: TASR

Skopje 14. novembra (TASR) - Výprava slovenskej futbalovej reprezentácie sa v piatok z Bratislavy bez problémov presunula do macedónskeho Skopje, dejiska jej štvrtého zápasu kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku. Líder C-skupiny sa v sobotu večer (20.45 SEČ) stretne s domácim tímom a pokúsi sa nadviazať na doterajšie výborné výsledky podložené dobrými výkonmi.

V kádri trénera Jána Kozáka už neprišlo na poslednú chvíľu k žiadnym vynúteným zmenám a na palube "čartru" z Letiska M.R. Štefánika nechýbal ani kapitán Martin Škrtel z FC Liverpool. Obrancu "The Reds" trápila v posledných dňoch choroba, stále nie je úplne doliečený, ale to, že by na Štadióne Filipa II. Macedónskeho v sobotu chýbal, si nepripúšťa: "Ešte stále máme do zápasu jeden deň a pevne verím, že sa to ešte zlepší. Nie je to nič príjemné, mal som, a ešte stále mám zapálené nosné dutiny, a som na antibiotikách. Verím, že sa to zlepší tak, aby to bolo v pohode. Budeme sa s doktormi ešte baviť, ale to, že by som nehral, si nepripúšťam," povedal pred odletom Škrtel, ktorý už vo štvrtok absolvoval so spoluhráčmi riadny tréning. "Ležal som štyri dni. A tak po tréningu som sa cítil dosť unavený," dodal.

V Skopje už Slováci po kvalifikačných výhrach na Ukrajine, nad európskym šampiónom Španielskom v Žiline a v Bielorusku, budú v pozícii favorita s dobrou perspektívou bojovať o priamy postup na vytúžený šampionát. Opora zadných radov však očakáva ťažký zápas: "Začali sme dobre, ale do konca kvalifikácie je strašne ďaleko. Tri zápasy už boli, teraz musíme začať akoby od nuly. Urobíme všetko preto, aby sme v nastolenom trende pokračovali a priviezli dobrý výsledok. Vieme, že to bude ťažký zápas, sledovali sme ich na videu, ale na druhú stranu máme sebavedomie a veríme si, vieme o svojich kvalitách. Musíme to ale ukázať na ihrisku."

Slovenskú výpravu po 74 minútovom lete z Bratislavy privítalo v metropole balkánskej krajiny zamračené počasie a teplota okolo 13 stupňov. Ani to nemohlo pokaziť náladu stredopoliarovi MŠK Žilina Viktorovi Pečovskému. "Po úspešnom vstupe do skupiny je nálada dobrá, ale nečaká nás nič ľahké v tomto zápase, ak chceme bodovať. Macedónci majú jednu z posledných šancí, ak ešte niečo chcú dosiahnuť, musia nad nami zvíťaziť. O to to budeme mať ťažšie," povedal defenzívny stredopoliar "šošonov".

Pečovský vidí výhodu hostí v tom, že sú v dobrej pohode a majú už na konte body, s ktorými nik nerátal. Ani tak sa však nehodlajú uspokojiť a chcú ukázať aktívny výkon: "V prvom rade ideme neprehrať. Nie sme pod tlakom, máme nahraté aj body, s ktorými sa nepočítalo. Nebudeme sa musieť hrnúť dopredu, čo bude naša výhoda. Ale zasa musíme byť aj nebezpeční, lebo ak ukážeme súperovi, že chceme len brániť, tak si bude viac dovoľovať a to nechceme dopustiť."