Main Content

Analýza 24. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 26. február 2011 10:06 | Autor: Sport7 sk

Analýza 24. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 24. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend kompletným 24. kolom. Okrem viacerých zaujímavých zápasov nás čaká aj superšláger Bayernu Mníchov s Borussiou Dortmund. Prinášame vám našu klasickú analýzu k trom vybraným stretnutiam. Nech sa páči...


SOBOTA


Schalke 04 - FC Norimberg, 15.30

V tejto sezóne podáva Schalke veľmi kolísavé výkony. V Lige Majstrov (ďalej len LM) majú našliapnuté do štvrťfinále, zatiaľ čo v Bundeslige v uplynulom kole prehrali s posledným tímom tabuľky, Gladbachom. V tomto zápase sa ľahšie zranili Peer Kluge a Christoph Metzelder, obaja sa však už dali dohromady a sú späť v tíme. K tímu sa už pripojil aj obranca Kyriakos Papadopoulos, no zápas začne na lavičke náhradníkov.

Hostia majú momentálne vynikajúcu formu. Naposledy doma porazili Frankfurt 3:0, čo bolo ich štvrté víťazstvo v rade. Vďaka tomu tak Norimbergu patrí 8. priečka. Od Európskej miestenky je teda vzdialený už len dva body. Do tímu navyše vynikajúco zapadlo zopár mladíkov pod 23 rokov, ktorí hru hostí výrazne oživili.

Prvé tohtosezónne vzájomné meranie síl skončilo výhrou Schalke (1:2). Domáci majú proti Norimbergu veľmi pozitívnu bilanciu na vlastnom trávniku. Doma proti nemu vyhrali už 5-krát v rade. Schalke sa navyše potrebuje znova nakopnúť. Dobré časy tak hosťom asi v tomto zápase skončia.

Náš tip: Výhra Schalke 04 [ kurz 1,80 na BetClic ]

Bayern Mníchov - Borussia Dortmund, 18.30

Vynikajúca forma Bavorov pokračovala aj v stredu v LM v osemfinálovom zápase proti domácemu Interu Miláno, ktoré porazili 0:1. Dnes ich čaká ďalší ťažký súper a nim je líder tabuľky z Dortmundu.

Domáci si po zimnej prestávke očividne začali veriť. V šiestich zápasoch skórovali až 18-krát, čo súperom musí určite naháňať strach. Pred zápasom je v zostave Bavorov len jeden otáznik, a to či nastúpi Daniel Pranjić. Ak nie, nahradí ho Breno.

Borussia má po uplynulom kole stále 13-bodový náskok pred domácimi. Očakáva sa však ťažký zápas. Dortmund totiž disponuje najlepšou obranou aj stredom poľa z celej Bundesligy. Vrásky na čele však trochu spôsobuje fakt, že od zimnej prestávky vsietili hostia len 10 gólov. Tak ako Bayern, aj Borussia má len jeden otáznik v základnej zostave. Jednotka medzi žrďami, Roman Weidenfeller, sa na tréningu nešťastne zranil. Nevyzerá to s ním síce až tak zle, no podľa najnovších správ tento brankár nespravil zdravotný test. Do brány sa tak už určite postaví mladý Austrálčan Mitch Langerak.

História hovorí viac v prospech domácich. Z 83-och stretnutí vyhrali 38, 19-krát zvíťazila Borussia a 26 zápasov skončilo remízou. Hostia nemajú na domácom štadióne Bayernu veľa šťastia. Naposledy ich v Mníchove porazili v roku 1991. Odvtedy s nimi dokázali uhrať len 6 remíz.

V tomto derby sa stretne najlepší domáci celok s najlepším hosťujúcim tímom. Mierne navrch má Bayern, pretože nutne potrebuje stiahnuť 13-bodovú stratu na 1. priečku a tento zápas je na to tá najlepšia príležitosť. Dortmund však určite príde veľmi namotivovaný, musí predsa po 20-tich rokoch zlomiť Bayern na jeho ihrisku. V tomto zápase je ťažké tipnúť víťaza. Keď sa však pozrieme na ofenzívnu hru, ktorú oba tímy momentálne predvádzajú, a fakt, že z 83-och zápasov nepadol gól len v 4-och, najlepšia voľba sú stávky na góly.

Náš tip: Oba tímy skórujú [ kurz 1,60 na BetClic ]


NEDEĽA


Werder Brémy - Bayer Leverkusen, 17.30

Domácim sa v poslednej dobe darí čoraz menej. Nachádzajú sa už len bod nad zónou zostupu. Z posledných 15-tich zápasov vyhrali len dvakrát. Dôvodom môže byť aj veľký počet zranených opôr. V tomto stretnutí tréner Thomas Schaaf nebude mať k dispozícii Felixa Kroosa a Petriho Pasanena. Stredopoliari Naldo a Wesley sú dlhodobo zranení. Do brány sa však vráti opora Tim Wiese.

Hostia hrajú momentálne vo forme na oboch frontoch, v Bundeslige aj v Európskej Lige. Michael Ballack taktiež začína chytať tú správnu fazónu. Vo štvrtkovom zápase proti Charkovu sa podieľal gólom na víťazstve 2:0. V tomto stretnutí však začne pravdepodobne na lavičke náhradníkov. Tréner Bayeru nebude môcť rátať s hráčmi Larsom Benderom a Hannom Balitschom. Na hrote útoku sa predstaví už tradične Stefan Kiessling.

Werder má jednu z najslabších obrán v celej lige, čo môže druhý najlepší hosťujúci tím, Leverkusen, dokonale využiť vo svoj prospech. Hosťom sa však historicky v Brémach nedarí. Z celkovo 30-tich zápasov vyhrali len 3, remizovali v 13-tich prípadoch a zvyšok prehrali. Aj vzhľadom na toto by sme radšej odporučili staviť na „nad 2.5 gólu“, keďže oba tímy vedia góly rozdávať a aj prijímať.

Náš tip: Nad 2.5 gólu [ kurz 1,60 na BetClic ]