Main Content

Analýza: Caroline Wozniacka – Vera Zvonarevová (finále WTA Doha)

sobota, 26. február 2011 10:31 | Autor: M M

Analýza: Caroline Wozniacka – Vera Zvonarevová (finále WTA Doha)
Analýza: Caroline Wozniacka – Vera Zvonarevová (finále WTA Doha) | zdroj: MM pre Šport7, foto SITA

Na ženskom turnaji v katarskej Dohe sa stretnú vo finále dve najvyššie nasadené hráčky. Prinášame vám analýzu k tomuto stretnutiu.

Caroline Wozniacka (1.) – Vera Zvonarevová (2.)
Začiatok zápasu: 16:30

Svetová jednotka Caroline Wozniacka vyzve tretiu hráčku sveta Rusku Veru Zvonarevovú. Zápas so štartom od 16:30 vysiela v priamom prenose Eurosport.

Famóznu, priam federerovskú štatistiku má na tomto turnaji Dánka Wozniacka. Všetky tri zápasy získala pomerom 2:0 a počas a zo 43 odohratých gemov stratila len 7! Paradoxne v osemfinále ich stratila najviac – 5. Rusku Naďu Petrovovú predčila 6:3, 6:2. Vo štvrťfinále nadelila Flavii Penneteaovej z Talianska v druhom sete kanára, prvý vyhrala 6:2. So svojou súperkou nemala problémy ani v semifinále – v prvom sete si Francúzka Bartoliová neuhrala podanie a prehrala ho 1:6. Jediný bod dosiahla prelomením servisu v piatej hre. Druhý skončil rovnakým výsledkovým pomerom. Dánka hrá v pohode a po turnaji v Dubaji môže triumfovať aj v neďalekom Katare.

Ruska Vera Zvonarevová bude vstupovať do zápasu v roli outsiderky. Hoci v osemfinále sfúkla Dominiku Cibulkovú 6:3, 6:2, proti ďalšej Slovenke Daniele Hantuchovej sa vo štvrťfinále natrápila. A dokonca aj servírovala na udržanie sa v zápase a Hantuchová podávala na víťazstvo. No ukázala veľkú psychickú silu. Tá sa zopakovala aj v semifinále, keď po hladko získanom prvom sete 6:1 nad Jelenou Jankovičou prišla o diktovanie výmien a druhú sadu pustila Srbke 6:2. V tretej sade pri vlastnom podaní za stavu 4-4 odvracala tri brejkbaly, pričom si výrazne pomohla prvým servisom. V dvanástej hre pri prvej mečbalovej možnosti prinútila Jankovičovú vyhodiť do outu a tak slávila úspech postupu do sedemnásteho finále na okruhu WTA.
Vzájomná biliancia vraví 4:3 v prospech Wozniackej, no najväčší triumf ruskej hráčky sa zrodil v semifinále US Open.
Hoci Zvonarevová nie je slabá hráčka a hrá tvrdo, dnes by to na behavú Wozniacku nemalo stačiť.

Naživo na Eurosporte


Náš tip: Caroline Wozniacka zvíťazí 2-0 [ kurz 1,72 na BetClic ]