Main Content

Futbal-ME-kval.: Nemec po triumfe v Macedónsku: "Som najšťastnejší na svete"

sobota, 15. november 2014 23:05 | Autor: TASR

Skopje 15. novembra (TASR) -

Ján Kozák, tréner SR (zdroj: RTVS): "Bolo to veľmi ťažké stretnutie. Od začiatku sa nevyvíjalo, ako sme si predstavovali. Pomohol nám prvý gól a viac sme dostali zápas pod kontrolu. Pridali sme druhý gól po peknej kombinácii a tento moment nás upokojil. Po zmene strán sme však nepodržali loptu, musel som dvakrát striedať. Dnes to nebolo o jednotlivcoch, ale o kolektívnom výkone. Pre mňa je to krásna kvalifikačná jeseň. Získať zo štyroch zápasov 12 bodov proti takým silným súperom je niečo neuveriteľné. Verím, že sme urobili fanúšikom veľa radosti a spolu to oslávime v Žiline v prípravnom zápase proti Fínsku."

Martin Škrtel, kapitán SR (zdroj: RTVS): "Je to veľké víťazstvo. Hra síce nebola dobrá, ale vyhrali sme a to je najdôležitejšie. Máme 12 bodov a sme šťastní. Po zmene strán nás Macedónci zatlačili a boli nepríjemní, ale udržali sme to. Šampionát je blízko a zároveň ďaleko, stále sa ešte hrá šesť zápasov. Zišla sa tu asi najlepšia partia, akú som počas kariéry zažil. Na tieto chvíle budem spomínať do konca života."

Juraj Kucka, stredopoliar SR a autor 1. gólu (zdroj: RTVS): "Videl som, že Vlado Weiss má možnosť centrovať. Išiel som do šestnástky naslepo a potom už som nemal problém skórovať. Dva góly v prvom polčase nám pomohli, pretože to nebol úplne náš zápas. Bojovali sme až do konca a to sa vyplatilo."

Adam Nemec, útočník SR a autor 2. gólu (zdroj: RTVS): "Vezieme si domov tri body. Máme ich celkovo už 12, s čím ozaj nik nepočítal. Reprezentácia je pre mňa satisfakcia, teším sa za celé mužstvo z toho, ako sa nám darí. Naklonili sme si šťastie na našu stranu a rozlúčili sme sa s rokom výborne. Som najšťastnejší človek na svete."