Main Content

Analýza 25. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 26. február 2011 17:21 | Autor: Sport7 sk

Analýza 25. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 25. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Cez víkend pokračuje najvyššia španielska liga Primera Division kompletným 25. kolom. Prinášame vám analýzu k štyrom zaujímavým stretnutiam.


SOBOTA


Real Mallorca - Barcelona, 20.00

Barcelona naposledy doma porazila víťazným gólom Lionela Messiho Bilbao a teraz cestuje na štadión San Moix, kde ju bude hostiť Mallorca. Ostrovania z posledných 10 zápasov proti Barce, či Realu Madrid triumfovali dvakrát a trikrát dotiahli zápas aspoň k remíze. Možno to neznie ako rekordná séria, no nikomu inému sa to za posledné dva roky nepodarilo.

Moment 16 - zápasovej víťaznej šnúry úradujúceho šampióna už vypŕchal a keďže Barcelona bojuje teraz na dvoch frontoch s vidinou zápasu proti Arsenalu v Lige Majstrov, zverenci Michaela Laudrupa nie sú úplne bez šance. Napriek tomu si myslíme, že Barcelona dovedie aj tento zápas do víťazného konca, i keď to nebude ľahký zápas.

Náš tip: Mallorca neprehrá v handicape 1:0 [ kurz 1,90 na BetClic ]

Deportivo La Coruna - Real Madrid, 22.00

Jose Mourinho tento týždeň opäť v rozhovore pre španielske noviny deklaroval svoju neutíchajúcu lásku k Chelsea. Special One tentokrát bude vymýšľať taktiku proti domácemu Deportivu. Merengues z titulu ešte celkovo odpísať nemôžeme, no podstatné budú aj výkony rivala z Barcelony. Každé zakopnutie Kataláncov môže Real posunúť výkonnostne a psychicky hore.

Real by mal jednoznačne chcieť potvrdiť ukrátenie náskoku Barcy spred týždňa. Ak by sa mu to nepodarilo, asi by sa mal sústrediť hlavne na Ligu Majstrov a následne na finále Kráľovského pohára.

Na druhej strane ak by sa Realu nejakým spôsobom podarilo náskok Barcy opäť skrátiť, barcelonská krv by bola dôvodom pre kvitnutie madridských ruží. Záblesky Deportiva v tejto sezóne spočítate aj na jednej ruke, ten posledný sa udial minulý víkend, keď sa Dani Aranzubia presadil v nadstavenom čase proti Almerii ako vôbec prvý brankár v histórii La Ligy, ktorý skóroval hlavou resp. v hre.

Náš tip: Výhra Realu Madrid [ kurz 1,35 na BetClic ]


NEDEĽA


Racing Santander - Villarreal, 19.00

Santander si doma na štadióne Coliseum Alfonso Perez minulý víkend splnil svoju úlohu, keď proti Getafe rozhodol až z penalty v poslednej minúte.

Hráčom z Kantábrie sa pošťastilo už druhýkrát v slede, no v tretí zázrak už neveríme.  Marcelinovi muži budú mať za súpera Villareal, ktorý len pred troma dňami uspel v Európskej lige proti Hamšíkovemu Neapolu. Víťazstvo v pomere 2:1 je podľa nás signálom konca krízy Žltej ponorky. Forma Villarealu vonku nie je oslnivá, no návrat Giuseppe Rossiho v kombinácii s Nilmarom zabezpečuje dávku kreativity hlavne v útočných radoch, tak veľmi chýbala Villarealu pred dvoma týždňami v zápase s La Coruňou.

Náš tip: Výhra Villarealu [ kurz 2,45 na BetClic ]


Athletic Bilbao - Valencia, 21.00

Bilbao sa minulý víkend postaralo o to, že dresy Barcelony zostali troška prepotenejšie ako zvyčajne. Baskom na domácej pôde mimoriadne darí. Bilancia 9 výhier z tucta domácich zápasov robí z Los Leones pánov domáceho štadióna, no je potrebné spomenúť aj to, že to bude len druhýkrát čo Bilbao hostí doma niekoho silnejšieho. Naposledy tomu tak bolo ešte v septembri pri prehre s Barcelonou 1:3.

Valencia operuje momentálne s priemerom dvoch bodov na zápas, čo je vo viacerých ligách forma rovnajúca sa titulu. Navyše Los Che porazili zverencov Joaquina Caparrosa v posledných 4 vzájomných zápasoch a stále zaslúžene.
Výhodou Emeryho zverencov je určite aj to, že Bilbao hrá rovnakým štýlom prakticky v každom zápase, a ten ako sa zdá Valencia už prelomila. Na San Mames preto očakávame výhru hostí.

Náš tip: Výhra Valencie [ kurz 2,90 na BetClic ]