Main Content

Futbal-ME-kval.: Tsanas dočasným trénerom gréckej reprezentácie

nedeľa, 16. november 2014 11:05 | Autor: TASR

Atény 16. novembra (TASR) - Novým dočasným trénerom gréckej futbalovej reprezentácie sa stal doterajší kouč "dvadsaťjednotky" Kostas Tsanas. Vedenie gréckeho zväzu zatiaľ oficiálne nepotvrdilo odvolanie hlavného trénera Claudia Ranieriho, no Taliana suspendovalo a obe strany teraz rokujú o finančnom vyrovnaní súvisiacim s predčasným ukončením jeho dvojročnej zmluvy v hodnote 1,6 milióna eur. Informovala o tom agentúra Reuters.

Majstri Európy z roku 2004 v piatok senzačne prehrali na domácej pôde v Pireu s 187. tímom svetového rebríčka Faerskými ostrovmi 0:1. Ranieriho vyzvali grécke médiá k okamžitej rezignácii, pretože pod jeho vedením získalo mužstvo v kvalifikácii EURO 2016 jediný bod a prehralo tri zo štyroch zápasov. Šesťdesiattriročný kouč mal pôvodne zostať na lavičke až do utorkového prípravného stretnutia so Srbskom, no napokom sa tak nestane. "Trénerských úloh v gréckom tíme sa zhostia Kostas Tsanas a Nektarios Pantazis," informovala zväzová webstránka. Podľa miestnych médií sa ako najhorúcejší kandidáti na uvoľnený post javia Giorgos Donis a Angelos Anastasiadis.

Šéf gréckeho zväzu Giorgios Sarris dal hneď po piatkovej blamáži jasne najavo, že Ranieriho misia pri národnom mužstve sa končí. Bývalý tréner Monaca, Juventusu, Chelsea či Atletica Madrid prevzal grécky tím v lete od Fernanda Santosa, pod jeho vedením však zažili "Hellas" ako najvyššie nasadený tím v skupine veľké sklamanie. V štyroch kvalifikačných vystúpeniach ani raz nezvíťazili a momentálne sa nachádzajú na samom dne tabuľky F-skupiny.