Main Content

Futbal: CAF vylúčila Maroko z dvoch Afrických pohárov národov

nedeľa, 16. november 2014 13:05 | Autor: TASR

Berlín 16. novembra (TASR) - Futbalisti Maroka nemôžu štartovať na najbližších dvoch Afrických pohároch národov v rokoch 2015 a 2017. Africká futbalová konfederácia (CAF) takýmto spôsobom potrestala severoafrickú krajinu za to, že sa vzdala zo strachu pred vírusovým ochorením ebola práva zorganizovať kontinentálny šampionát v pôvodnom termíne na prelome januára a februára budúceho roku. Informáciu priniesla agentúra dpa.

Maroko už pred časom požiadalo vedenie CAF, aby turnaj preložilo na jún. Tento návrh však šéfovia CAF odmietli a trvali na pôvodnom termíne 17. januára - 8. február. Maroko s tým nesúhlasilo. "Rozhodnutie je založené na zdravotných rizikách a hrozbe možného šírenia vírusu ebola," uviedlo vo vyhlásení marocké ministerstvo športu.

Turnaj napokon zorganizuje Rovníková Guinea, ale Maroko sa nevyhlo sankciám. "CAF musí zakročiť proti porušeniu pravidiel a Maroko je vylúčené z najbližších dvoch podujatí Afrického pohára národov," citoval francúzsky športový denník L'Equipe slová prezidenta CAF Issu Hayatoua.

V roku 2017 sa turnaj má uskutočniť v Líbyi, ale CAF hľadá nového hostiteľa pre nestabilnú politickú situáciu v krajine.