Main Content

Futbal-ME-kval.: Tréner Bosny a Hercegoviny Sušič uvažuje nad rezignáciou

pondelok, 17. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Sarajevo 17. novembra (TASR) - Tréner futbalistov Bosny a Hercegoviny Safet Sušič sa počas najbližších dní rozhodne, či bude pokračovať na lavičke národného tímu. Balkánci prehrali v nedeľňajšom kvalifikačnom zápase o postup na EURO 2016 v Haife s domácim Izraelom 0:3 a po štyroch stretnutiach sú v B-skupine stále bez víťazstva. Za dve remízy a dve prehry im patrí so ziskom dvoch bodov predposledná piata priečka.

"Keď sme sa s tímom kvalifikovali na svetový šampionát do Brazílie, bol som jedným z najpopulárnejších ľudí v krajine. Teraz som asi tým najnenávidenejším. Zoberiem si niekoľko dní na rozmyslenie a rozhodnem sa, či budem pokračovať pri reprezentácii," uviedol po nedelňajšom stretnutí Sušič.

Päťdesiatdeväťročný kouč čelí vlne kritiky už dlhší čas. V marci sa v priebehu prípravného zápasu proti Egyptu pohádal s Edinom Džekom. Atmosféra medzi útočníkom Manchestru City a Sušičom nebola ideálna ani na brazílskom šampionáte. Tam trénera kritizovali za taktiku a výber zostavy.

Nevyšiel mu ani vstup do kvalifikácie EURO 2016. Bosna vo svojom úvodnom vystúpení začiatkom septembra šokujúco prehrala na domácom trávniku s Cyprom 1:2. Nasledovali remízy s Walesom a Belgickom, sériu zlých výsledkov zavŕšila prehra v Haife.

Balkánci majú dlhodobo problémy so zraneniami elitných hráčov, v nedeľu chýbali Sušičovi až šiesti členovia základnej zostavy. "Nanešťastie nemáme takú hĺbku kádra, za zranených hráčov nie je dostatočne kvalitná náhrada. Naše šance na postup klesli na minimum, ale stále sa hrá o 18 bodov a my sa o to musíme aspoň pokúsiť," dodal Sušič pre agentúru Reuters.