Main Content

Futbal-ME-kval.: Bulhari vraj už nepočítajú s trénerom Penevom

pondelok, 17. november 2014 13:05 | Autor: TASR

Sofia 17. novembra (TASR) - Čas trénera Luboslava Peneva na lavičke bulharskej futbalovej reprezentácie sa zrejme kráti. Podľa miestnych médií s ním národný zväz (BFU) po nepresvedčivom štarte do kvalifikácie EURO 2016 už ďalej nepočíta.

Bulhari sú v tabuľke H-skupiny po štyroch zápasoch na štvrtom mieste so štyrmi bodmi. V nedeľu doma iba remizovali s Maltou 1:1 a na vedúcu dvojicu Chorvátsko - Taliansko strácajú šesť bodov. Viaceré bulharské periodiká a weby informovali, že Penev stratil podporu členov výkonného výboru BFU.

"Myslím si, že vinu treba hľadať v trénerovi," cituje agentúra Reuters majiteľa Ludogorecu Kirila Domušieva, ktorý je považovaný za jedného z najvplyvnejších ľudí vo výkonnom výbore. "Na poslednom zasadnutí som hovoril, že trénera treba vymeniť. Vidíte, mal som pravdu..." BFU však zatiaľ nič nekomentoval.

Štyridsaťosemročný Penev sa stal trénerom národného tímu v novembri 2011 po tom, čo nahradil Lothara Matthäusa. Bulharsku sa nepodarilo kvalifikovať na hlavný turnaj od európskeho šampionátu 2004 v Portugalsku.