Main Content

Hladký triumf FC Barcelona, Real zaváhal

sobota, 26. február 2011 23:30 | Autor: TASR

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 25. kola Primera División na ihrisku Realu Mallorca rozdielom triedy 3:0 a upevnili si vedúce postavenie v tabuľke.

Skóre duelu otvoril argentínsky krídelník Lionel Messi, ktorý vedie v tabuľke strelcov súťaže pred Cristianom Ronaldom z Realu Madrid už o dva góly. Pre najlepšieho hráča sveta za rok 2010 to bol už 26. presný zásah v sezóne. O ďalšie dva presné zásahy sa postaralo duo úradujúcich majstrov sveta David Villa a Pedro Rodríguez. Zverenci trénera Pepa Guardiolu vedú v tabuľke pred svojím najväčším rivalom Realom Madrid už o sedem bodov. "Biely balet" totiž v poslednom večernom zápase len remizoval na štadióne Deportiva La Coruňa 0:0.

Espanyol Barcelona zvíťazil nad San Sebastianom 4:1. Po nerozhodnom prvom polčase sa domáci rozbehli a do konca zápasu strelili tri góly. Espanyol sa týmto víťazstvom prepracoval na piate miesto a na konte má 40 bodov. San Sebastian klesol o jednu pozíciu na deviatu priečku. Atlético Madrid remizovalo s FC Sevilla 2:2. Madridčanom zisk jedného bodu pomohol k posunu v tabuľke, momentálne sú na ôsmom mieste. FC Sevilla zostal na siedmej priečke.

Výsledky sobotňajších stretnutí 25. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División:

Real Mallorca - FC Barcelona 0:3 (0:1)
Góly: 38. Messi, 57. David Villa, 66. Pedro Rodríguez

Atlético Madrid - FC Sevilla 2:2 (0:1)
Góly: 47. Koke, 77. Reyes - 41. Negredo, 66. Rakitič

Espanyol Barcelona - San Sebastian 4:1 (1:1)
Góly: 42. Estrada (vlastný), 54. S. García, 81. Callejon, 90.+ Marquez - 43. Estrada

Sporting Gijón - Real Zaragoza 0:0

Deportivo La Coruňa - Real Madrid 0:0

SITA
© WEBNOVINY