Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HK Nitra 4:7 - Nitra v 1000. zápase v ZČ víťazne

piatok, 21. november 2014 20:05 | Autor: TASR

Trenčín 21. novembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra odohrali v piatok jubilejný tisíci zápas v základnej časti najvyššej domácej súťaže. V 25. kole Tipsport extraligy triumfovali na ľade Dukly Trenčín 7:4 a úspešnú šnúru bez prehry natiahli už na desať zápasov.

Dukla Trenčín - HK Nitra 4:7 (1:3, 1:1, 2:3)

Góly: 12. Gašparovič (Šišovský, Petrovický), 36. Hlinka (Habšuda, Melichárek), 50. Nemec (Habšuda), 53. Bokroš (Kozák, Gašparovič) - 8. Mráz (L. Novák), 13. Pupák (Štefanka), 17. L. Novák (Mráz, Nádašdi), 24. Slovák (H. Ručkay, Milo), 43. L. Novák (Stümpel), 44. Mezei (Pupák, Tománek), 60. Stümpel (Mezei, L. Novák). Rozhodovali: Šír, Mrkva (obaja ČR) - Bednár, Stanzel, vylúčení: 9:5 navyše Dudáš (Trenčín) 5+DKZ za nedovolené bránenie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Nitrania prišli do Trenčína s deväťzápasovou víťaznou šnúrou a predĺžiť ju chceli aj pod hradom Matúša Čáka. Prvá tretina mala solídne tempo. V 4. min šiel na trestnú lavicu Zošiaka a keďže jeho hokejka skončila v tvári súpera aj s krvavým zranením, inkasoval štyri minúty. Gól padol pár sekúnd po jeho návrate z trestnej lavice, keď Mrázova strela spoza brániaceho hráča skončila v ľavom hornom rohu bránky. Dukla vyrovnala o štyri minúty, spolupráca Šišovského s Gašparovičom skončila v Lakosilovej sieti. Radosť z vyrovnania však netrvala dlho. Po chybe v obrane Pupák nastrelil puk do presúvajúceho sa Konráda a bolo 1:2. Chvíľku na to pridali "corgoni" aj tretí gól, no pre hru vysokou hokejkou neplatil. Napokon sa regulárneho presného zásahu predsa len dočkali ešte v prvej tretine. Mráz sa natlačil pred bránku a Novák s dávkou šťastia dotlačil puk za bránkovú čiaru.

Nitrania po prestávke pridali aj štvrtý gól. Na úroveň pravého kruhu si nakorčuľoval Slovák a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu bránky – 1:4. Trenčania v tých chvíľach mali veľké problémy dostať sa do útočného pásma, Nitra sa snažila hrať v prvom rade pozorne v obranných radoch a vyrážať do rýchlych kontier. Tím spod Zobora mal v polovici zápasu šancu pridať ďalší gól, ale presilovku o dvoch hráčov nedokázal využiť. Oživenie hry priniesla 36. min. Po nahrávke Habšudu sa na dvakrát presadil Hlinka a vlial Trenčanom nádej na dobrý výsledok.

V poslednej tretine sa dvoma zlepenými gólmi Novák a a Mezei dostali do štvorgólového náskoku. Keď sa už zdalo, že je všetko rozhodnuté, Trenčania strelili v polovici poslednej tretiny gól na 3:6, keď Nemec šikovne tečoval strelu Habšudu. V 52. min znížil na 4:6 opäť Nemec a Trenčania razom ožili. Následné dve presilové hry však nevyužili dve presilovky a o osude zápase bolo rozhodnuté. Štrnásť sekúnd pred koncom napokon stanovil konečný výsledok na 4:7 Stümpel.