Main Content

Analýza Premier League: FC Chelsea - Manchester United

utorok, 1. marec 2011 12:40 | Autor: Sport7 sk

Analýza Premier League: FC Chelsea - Manchester United
Analýza Premier League: FC Chelsea - Manchester United | zdroj: Sport7, foto SITA

Dlhoočakávaný súboj dvoj najväčších rivalov posledných rokov v Premier League je konečne tu! Dnes večer od 20.45 si zmerajú na Stamford Bridge sily hráči Chelsea s lídrom tabuľky Manchesterom United.


FC CHELSEA - MANCHESTER UNITED, 20.45

Zápas dvoch celkov túžiacich po majstrovskom titule sa mal pôvodne odohrať ešte pred vianočnými sviatkami, no čerstvá snehová nádielka súboj týchto rivalov nedovolila. V tejto sezóne to bude prvý vzájomný ligový duel medzi Blues a Red Devils, v máji ich čaká ligová odveta na Old Trafford. Aj keď sa bodová strata Chelsea na vedúci ManU zdá byť nezmazateľná, prípadným ziskom 6 bodov v oboch stretnutiach a možnom zakopnutí Manchestru by Chelsea šancu mať mohla.

Chelsea však stále nepôsobí presvedčivo. Iba štyri víťazstvá z posledných 14 ligových zápasov jej titul rozhodne neprinesú. Ich skvelý vstup do sezóny (9 víťazstiev z 12 zápasov) si už takmer nikto nepamätá. Aj zo Stamford Bridge sa pomaly stáva pre súperov "priateľné" dejisko a príchodu do chrámu Chelsea sa už neobávajú tak ako kedysi. Sunderland a Liverpol koncom minulého roka totiž všetkým ukázali, ako sa dá na trávniku The Blues vyhrávať.

Manchester United z doterajších 13 zápasov vonku dokázal iba v štyroch zápasoch zvíťaziť. Je pravda, že prehral len raz, no až 8 remíz pribrzdilo zverencov Alexa Fergusona pred väčším odskokom od svojich tabuľkových prenasledovateľov. Manchester v dvoch z posledných troch vystúpení na ihrisku Chelsea remizoval, preto deľba bodov nie je vylúčená ani v tomto prípade. "Červení diabli" v priebehu tejto sezóny remizovali napríklad aj na trávnikoch Manchestru City, Tottenhamu, či Sunderlandu.

Deľbe bodov nasvedčuje aj nasledovný fakt: Chelsea vyhrala od roku 1992 dvanásť z celkovo 36 vzájomných ligových duelov. "Červení diabli" sa tešili v desiatich súbojoch a až 14 meraní síl sa skončilo nerozhodným výsledkom.

Dnes aa rozhodne máme na čo tešiť. Zaujímavé budú súboje Fernanda Torresa s obranou ManU, ofenzívna sila hostí, výkony gólmanov na oboch stranách, skvelá atmosféra duelu či taktika pripravovaná trénerskými mágmi už niekoľko dní.

Náš tip: remíza [ kurz 3,20 na BetClic ]