Main Content

Hokej: HKM Zvolen - HC Košice 6:2 v 27. kole - sumár, text

utorok, 25. november 2014 21:05 | Autor: TASR

Hokej: HKM Zvolen - HC Košice 6:2 v 27. kole - sumár, text
Hokej: HKM Zvolen - HC Košice 6:2 v 27. kole - sumár, text | zdroj: © TASR

Zvolen 25. novembra (TASR) -

 

HKM Zvolen - HC Košice 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Góly: 5. Brabenec (Sloboda, Puliš), 19. Puliš (Sloboda, Juraško), 21. Sloboda (Brabenec, Puliš), 25. Bortňák (Juraško), 38. Pokovič (Hraško, Chovan), 43. Ďaloga (Kentoš, Ťavoda) - 1. Bicek (Bartoš), 10. Suja (Hrnka, Bartánus). Rozhodovali: Lokšík, Bundil - Holienka, Výleta, zmeny: 25. Hylák za Melicherčíka (Košice), vylúčení: 4:3, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 1583 divákov

 

Hostia sa ujali vedenia už v 1. minúte, keď Bicek z kruhov poslal puk pod lapačku brankára Šimka. Po Pulišovej prihrávke sa o štyri minúty postaral o vyrovnanie prudkou strelou domáci Brabenec. V 10. minúte si domáci nerozumeli v rozohrávke, puku sa zmocnili hostia a Suja vymietol pavučiny z horných poschodí Šimkovej bránky - 1:2. Následne mal tretí gól "oceliarov" na hokejke Lapšanský, ale domáci brankár jeho pokus vystihol. V závere úvodného dejstva využili Zvolenčania svoju prvú presilovku, po Brabencovej prihrávke zaznamenal Puliš svoj jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne.

Domácim sa v druhej časti podarilo využiť aj druhú početnú prevahu v stretnutí. Opäť zapracoval prvý útok, tentoraz však s presným zakončením Slobodu a HKM išlo do vedenia. V ďalšom priebehu sa preštrikoval úspešne cez hráčov súpera Bortňák a zvýšil na 4:2. Po tomto góle vystriedal Melicherčíka v bránke Košíc Hylák. Košice mali následne výhodu presilovky o dvoch hráčov, a hoci zatlačili domácich hlboko v ich obrannej tretine, gólovo sa nepresadili. Zvolen odpovedal piatym gólom, ktorý opäť padol v početnej prevahe, keď Hraškovu strelu tečoval do siete Pokovič - 5:2.

V úvode záverečnej tretiny Ďaloga strelou švihom poslal puk pod hornú žŕdku Hylákovej bránky a zvýšil na 6:2. Zvolen dohral zápas bez ďalšieho inkasovaného gólu a zaslúžene sa tešil zo skalpu majstrovských Košíc.