Main Content

Analýza Primera Division: Valencia - FC Barcelona

streda, 2. marec 2011 15:07 | Autor: Sport7 sk

Analýza Primera Division: Valencia - FC Barcelona
Analýza Primera Division: Valencia - FC Barcelona | zdroj: Sport7, foto SITA

Po včerajšom šlágri v Premier League je dnes neskoro večer na programe ďalší "futbalový trhák" v podobe ligového stretnutia Valencie s Barcelonou. Prinášame vám analýzu k tomuto atraktívnemu duelu.

Valencia – FC Barcelona, 22.00

Pre Barcelonu bude konfrontácia s domácou Valenciou pravdepodobne najťažším ligovým stretnutím odkedy čelila Realu Madrid v "El Clásicu". Valencia potvrdila svoj status neľahkého protivníka aj cez víkend proti silnému Bilbau, na jeho pôde na štadióne San Mames zvíťazila zaslúžene 1:2 a posilnila si tak tretiu priečku v tabuľke pred Villarealom.

Sezóna sa pomaličky presúva do svojej záverečnej tretiny a zverenci Unaia Emeryho sa momentálne môžu pýšiť formou, ktorú odzrkadľuje dvojbodový priemer na zápas. Môžeme si byť istí, že šampióna z Katalánska domáci určite dôkladne vyspovedajú.
Pod trénerom Emerym je však hra Valencie oveľa čitateľnejšia ako predtým, navyše hostia z Barcelony mali o jeden deň dlhšie voľno. Emeryho dôkladné plánovanie a neústupčivé teatrálne výstupy na autovej čiare robia Valenciu veľmi neprijemnou hlavne proti slabším súperom, no podobné tímové zomknutie by mali konečne ukázať aj proti silnejším tímom.

Od úvodných minút očakávame snahu Valencie o prevzatie kotroly nad zápasom. Emeryho taktika bude podľa nás úspešná, no nie po celý zápas. Udávať tempo hry a kontrolovať loptu proti Barcelone bude pre hráčov domácich mimoriadne fyzicky náročne, čo sa môže prejaviť v druhom polčase. Zaujímava je však štatistika Valencie proti Barcelone v prvých polčasoch. Z posledných štyroch vzájomných stretnutí Valencia neodchádzala do kabín po prvom polčase ani raz porazená, dvakrát dokonca viedla. V druhom polčase však vedenie stratila, dve z týchto stretnutí skončili remízou a dve ich prehrou. 

Na základe týchto štatistík sa domnievame, že tip na remízu v prvom polčase by nemusel byť až taký nereálny. Okrem toho skúsime aj riskantný tip na remízu v oboch polčasoch, ten však odporúčame len tipujúcim, ktorí naozaj radi riskujú.

Náš tip 1: Remíza v prvom polčase [ kurz 2,25 na BetClic ]
Náš tip 2: Oba polčasy sa skončia nerozhodne [ kurz 6,50 na BetClic ]