Main Content

Alfredsson by sa mal rozlúčiť s kariérou 4. decembra v Ottawe

streda, 26. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Alfredsson by sa mal rozlúčiť s kariérou 4. decembra v Ottawe
Alfredsson by sa mal rozlúčiť s kariérou 4. decembra v Ottawe | zdroj: © TASR

Ottawa 26. novembra (TASR) - Švédsky hokejový útočník Daniel Alfredsson sa podľa TSN a the Ottawa Sun rozlúči s aktívnou hráčskou činnosťou 4. decembra v Ottawe, kde odohral drvivú väčšinu svojej kariéry v NHL.

Štyridsaťjedenročný krídelník pôsobil v drese Senators 17 sezón, pred začiatkom ročníka 2013/2014 podpísal zmluvu s Detroitom Red Wings. Alfredsson mal v pláne odohrať svoju poslednú sezónu, ale pre zranenie chrbta ešte nenastúpil na ani jeden zápas. Už minulý týždeň sa dostali na verejnosť informácie, že v tejto sezóne už v drese Red Wings nenastúpi a okamžite sa spustili špekulácie o jeho konci kariéry.

Podľa informácií spomínaných médií by sa mal Alfredsson rozlúčiť so svojou veľmi úspešnou kariérou spoločne s fanúšikmi Senators 4. decembra pred zápasom s New Yorkom Islanders. Ak sa tak stane, tak sympatickému Švédovi môžu podať ruku na rozlúčku aj duo "ostrovanov"Ľubomír Višňovský a Jaroslav Halák.

Pred približne rokom zažil Alfredsson v Ottawe vrelé prijatie, vedenie klubu mu už ako hráčovi Detroitu pripravilo špeciálnu ceremóniu a spomienkové video.