Main Content

ŠK Slovan – HC Slovan 1:0. U futbalistov menšia gólová bieda

piatok, 28. november 2014 09:32 | Autor: Filip Chudý

ŠK Slovan – HC Slovan 1:0. U futbalistov menšia gólová bieda
ŠK Slovan – HC Slovan 1:0. U futbalistov menšia gólová bieda | zdroj: © TASR

Oba hlavné športové kluby pod hlavičkou Slovan sa nachádzajú v približne podobnej situácii. Oba odohrali včera dôležité zápasy, pričom sa hralo v rovnakom čase. A keďže sa v športe hrá na góly, futbalisti vyhrali nad hokejistami, ale bieda je aj tak v oboch táboroch.

Komentár Filipa Chudého

Včerajšok patril zápasom Slovana, ktoré sa odohrali v rovnakom čase. Futbalisti v belasých dresoch sú v kríze dlhšie a pomôže im už zrejme iba zimná prestávka, lebo aj keď ukážu občas zlepšenie, nevydrží im to dlho. Hokejisti síce tiež dlhšie nepredvádzajú ideálne výkony, ale o nich sa až tak kriticky nehovorí, hoci by sa malo, lebo evidentne im potľapkávanie po pleciach nepomáha. Preto treba otvorene hovoriť o kríze aj pri hokejistoch, pretože tá tu je a neprišla včera.

Aj keď futbalovému Slovanu už v zápase proti Young Boys Bern na prvý pohľad o nič nešlo, stále to bol zápas skupinovej fázy Európskej ligy, aký sa u nás nehrá často, veď sme naň čakali do tejto sezóny tri roky a ako dlho budeme čakať do toho najbližšieho po včerajšku...? Belasí ukázali zlepšený výkon, no stále to bolo málo na to, aby mohli uspieť v takejto prestížnej súťaži. Hokejistom ide o play-off, ale tiež sa môžem opýtať, ešte ako dlho...? Nad oboma klubmi visí veľmi veľa otáznikov, až je otázkou, nad ktorým viac.

Pritom oba mali dobrý začiatok sezóny, veď inak by neprišiel postup do Európskej ligy a popredné priečky v Západnej konferencii KHL. Lenže odvtedy pretieklo Dunajom už veľmi veľa vody. Včera prišli ďalšie prehry, ktoré situáciám v oboch kluboch vôbec nepomohli, ale futbalistom na druhej strane už ani nemohla táto strata bodov uškodiť. Lenže to sa to netýka hokejistov, ktorí nielenže prišli o všetky body, ale ich aj darovali priamemu súperovi o vysnívané play-off.

Aspoň pri futbalistoch môžeme hovoriť po včerajšku aj o niečom pozitívnom, hoci spomínať prvý vsietený gól, je ako chytanie sa za slamku pri topení. No čo by vôbec za ten jeden gól dali v zápase proti Podolsku hokejisti? Pred včerajšími zápasmi sa ako vtip spomínalo, že v súčte by mohli oba kluby hádam ten jeden gólik streliť, no vtip sa zmenil na skutočnosť, čo teda vtipné pre náš šport nie je. Futbalisti tak „vyhrali“ nad hokejistami najtesnejšie 1:0, keď o ich výhre rozhodol gólom Soumah, ktorému navyše pomohol pri góle teč súperovho obrancu.

Koncovka je veľký problém oboch mužstiev. Futbalisti s tou svojou v žiadnom prípade nemôžu byť spokojní, ale aj tak im to lepšie páli ako kolegom s palicami, ktoré majú v posledných týždňoch asi skôr na podopieranie... Väčšia gólová bieda je u hokejistov, a to ani nemusíme použiť nejaký koeficient na prepočet medzi oboma športmi. Futbalisti dali za ostatných 10 zápasov 16 gólov, hokejisti iba 11. A kým futbalisti už pocítili rapídny úbytok ľudí na tribúnach, hokejisti sa musia na to pripraviť, lebo včera stanovená historicky najnižšia návšteva Slovana v KHL, 7 719 divákov, bude veľmi rýchlo a zrejme aj výrazne prekonaná.