Main Content

Analýza 25. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 5. marec 2011 01:16 | Autor: Sport7 sk

Analýza 25. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 25. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend 25. kolom. Už v piatok sa predohrávalo stretnutie vedúcej Borussie Dortmund s nevyspytateľným Kolínom, v ktorom domáci uhájili cenné víťazstvo 1:0. Okrem analýzy k tomuto zápasu vám prinášame analýzu aj k dvom atraktívnym sobotňajším stretnutiam. Nech sa páči...

Borussia Dortmund - 1. FC Kolín, 20.30

Domáci minulý týždeň ukázali, že túto sezónu im titul už asi nikto nezoberie. V Allianz Aréne porazili rozbehnutý Bayern 1:3 a upevnili si tak pozíciu lídra tabuľky. Na druhú priečku majú náskok už 12 bodov. Tréner Dortmundu Klopp urobí proti Kolínu len dve zmeny v minulotýždňovej víťaznej zostave. Do brány sa pravdepodobne vráti Roman Weidenfeller a k stredopoliarom sa pridá „Kuba“ Blasczykowski. Návrat brankárskej jednotky je síce stále otázny, no mladík Langerak ho proti Bayernu dokázal dokonale zastúpiť. Na poste strážcu svätyne tak tréner nemá žiadne starosti.

Tím z Kolína je druhý najúspešnejší klub po zimnej prestávke, hneď za Borussiou. Vďaka tomu sa dokázali z dna tabuľky dostať na 11. priečku a zvýšiť tak šancu udržať sa v súťaži. Pre tento zápas má kouč hostí veľa absencií. Môže ho však tešiť návrat stredopoliara Petita. Navyše Milivoje Novaković s Lukasom Podolskim odvádzajú v poslednej dobe vynikajúcu prácu.

Prvý vzájomný zápas týchto dvoch celkov skončil víťazstvom Borussie 1:2. Proti Kolínu má Borussia navyše skvelú bilanciu. Už 13 zápasov z týchto meraní síl odchádzal víťazne práve Dortmund. Predpokladáme výhru domácich, hoci Kolín by ich mohol trápiť až do konca zápasu.

V domácich zápasoch Dortmundu nepadá v poslednej dobe veľa gólov. Posledný zápas, v ktorom padli tri a viac (over 2,5) sa hral koncom novembra. Vtedy Dortmund zdolal Borussiu Monchengladbach 4:1. My z tohto dôvodu skúsime riskantnejší tip na UNDER 2,5 (padne menej ako 2,5 gólu), ktorý má pomerne atraktívny kurz 2,30 v stávkovej kancelárií BetClic.
 
Náš tip: UNDER 2,5 [ kurz 2,30 na BetClic ]


SOBOTA


Hannover 96 - Bayern Mníchov, 15.30

Hannover prežíva zatiaľ veľmi úspešnú sezónu. Aktuálne 3. miesto v tabuľke im totiž zaručuje nečakanú pozíciu, ktorá by mohla na konci sezóny znamenať účasť v predkolách Ligy Majstrov. Od priameho postupu do Ligy majstrov ich navyše delia len dva body. V súboji proti úradujúcemu majstrovi tak budú chcieť domáci určite vyhrať.

Hannoveru však bude chýbať brankárska jednotka Robert Zieler. V útoku sa predstavia Didier Ya Konan a Mohammed Abdellaoue. Na prvom menovanom útočníkovi je zaujímavé, že v dvoch zápasoch, ktoré tento hráč vynechal, domáci skórovali len raz. Aj to len z penalty.

Majster má momentálne obdobie s trpkou príchuťou. Stratili nádej na obhajobu titulu a v stredu vypadli aj v semifinále Poháru DFB. V tejto sezóne tak majú okrem Ligy Majstrov už len jeden cieľ, a to dostať sa na 2. Priečku v ligovej tabuľke. Bayern by mal nastúpiť v rovnakej zostave ako v prehranom semifinále ligového poháru proti Schalke 04.

Keď nazrieme do štatistík tka hostia s Hannoverom neprehrali od septembra 2008. Aktuálna forma oboch tímov však nahráva remíze. Miernym favoritom tohto stretnutia je síce Bayern, no všetko bude záležať predovšetkým na tom, či sa dokáže dať hlavne psychicky dokopy po nevydarených posledných dvoch zápasoch proti Dortmundu a Schalke
.
Náš tip: Výhra Bayernu [ kurz 1,68 na BetClic ]

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg, 18.30

Domáci si v uplynulom kole skomplikovali cestu k prvej priečke remízou 2:2 s Brémami. Viedli síce 2:0, no v úplnom závere zápasu inkasovali vyrovnávajúci gól. Teraz sa musia strachovať aj o svoju druhú priečku. Z tretieho miesta im totiž dýcha na krk Hannover, ktorý na už stráca len dva body. V zápase bude absentovať Arturo Vidal, ktorý si musí odpykať trest za červenú kartu. Miesto neho sa objaví v základnej zostave Lars Bender alebo Hanno Balitsch. Michael Ballack pravdepodobne začne zápas len na lavičke náhradníkov.

Hostia naposledy porazili Gladbach 2:1. V tom zápase síce ukázali isté zlepšenia, no dnes sa proti nim postaví omnoho náročnejší súper. Do brány sa vráti švajčiarsky reprezentant Diego Benaglio. Oddýchnuť si budú musieť Grafite s Josuem, obaja majú chrípku. Pre útočníka Patrika Helmesa bude mať toto stretnutie zvláštny náboj. V januári do tohto tímu prišiel práve z Bayeru.

Prvé stretnutie týchto dvoch tímov  prinieslo napínavý záver. Bayer dokázal v poslednej 20-minútovke otočiť z 2:0 na 2:3 a zvíťaziť. Leverkusen je doma proti Wolfsburgu historicky veľmi úspešný. Vyhral už 13-krát v rade. Domáci sa okrem toho budú snažiť odčiniť zbytočnú stratu bodov z minulého kola. Proti Wolfsburgu, ktorý si ešte stále zvyká na nového trénera a niekoľko nových hráčov, by sa Bayeru malo podariť získať všetky 3 body.

Náš tip: Výhra domácich [ kurz 1,60 na BetClic ]