Main Content

Lyžovanie-SP: Hospová dobyla slalom, prvý triumf od marca 2008: "Mám dosť"

nedeľa, 30. november 2014 22:05 | Autor: TASR

Aspen 30. novembra (TASR) - Rakúska lyžiarka Nicole Hospová senzačne vyhrala druhý slalom rozbehnutej Svetového pohára. V americkom Aspene 31-ročná pretekárka dobyla náročný svah umnou jazdou v rozbitej trati po 7. mieste v 1. kole. Preteky sa išli bez účasti slovenských zjazdárok. Pôvodne mala štartovať Veronika Velez-Zuzulová, ale na tréningu si zranila meniskus a v utorok absolvuje v Bratislave operáciu.

Po 1. kole bola na čele Američanka Mikaela Shiffrinová, v závese za ňou nasledovali ďalšie favoritky, Slovinka Tina Mazeová so stratou 11 stotín a Rakúšanka Kathrin Zettelová (+0,21 s). V druhej jazde však prvé dve spravili chyby a klesli v poradí, Zettelová zvolila opatrnejší variant a zostala tretia (+0,95). Na druhé miesto sa prebojovala Švédka Frida Hansdotterová (+0,19).

Hospová je úspešná pretekárka a dávnejšie vyhrala aj celý SP. V pretekoch seriálu však slávila svoj predchádzajúci triumf ešte v marci 2008... "Je to senzačné, toto som nečakala. V slalome som nebola až tak hore, aj keď pred dvoma týždňami v Levi som naznačila, že sa lepším. Toto víťazstvo si veľmi vážim aj preto, že to bol mimoriadne ťažký slalom a má teda dosť," vyznala sa pre Eurosport Hospová, ktorá v slalome stála naposledy na stupňoch víťaziek v marci 2009, teda viac ako pred piatimi rokmi.