Main Content

Hokej: Kotvan si za zákrok na Tomicu nezahrá v najbližších dvoch dueloch Zlína

utorok, 2. december 2014 19:05 | Autor: TASR

Zlín 2. decembra (TASR) - Disciplinárna komisia českej Tipsport extraligy v utorok pozastavila činnosť slovenskému hokejistovi Oldřichovi Kotvanovi na dve súťažné stretnutia. Dôvodom bol zákrok obrancu PSG Zlín v nedeľňajšom súboji proti Slavii Praha (7:4) na útočníka hostí Marka Tomicu.

Dvadsaťštyriročný zadák zasiahol kolenom prenikajúceho Tomicu v blízkosti obrannej modrej čiary necelé tri minúty pred koncom úvodnej tretiny. Hlavní rozhodcovia udelili Kotvanovi za spomínaný zákrok menší trest, disciplinárna komisia ho však doriešila rozšírením "stopky" na dva duely. "Po preštudovaní videozáznamu sme dospeli k záveru, že zákrok bol vedený čelne na protihráča v držaní puku, ktorý sa snažil blížiacemu sa zásahu vyhnúť do stredu klziska. Hráč na to reagoval zmenou postavenia do smeru jazdy, pričom prišlo k zásahu paže na brucho a kolena na koleno," vysvetlil na portáli hokej.cz predseda komisie Karel Holý.

Kotvan, ktorý debutoval v reprezentačnom drese SR na tohtoročnom Nemeckom pohári, nebude môcť hrať do 7. decembra v zápasoch proti Mladej Boleslavi a Brnu.